Elian Web. Kuva: Jarno Unkuri
Elian Web. Kuva: Jarno Unkuri

Elian Webille arvokas kakkossija, "harvakseltaan starttaillaan"

Janne Sorosen ajama ja Katja Melkon valmentama Elian Web nappasi 200 000 kruunun arvoisen kakkossijan Solvallan kultafinaalissa. Webbie Tallin lippulaivan voittosumma meni yli 6 miljoonan kruunun.

Stepping Spaceboy piti ykkösradalta johtopaikan. Stefan Söderkvist sai kärjessä säädellä vauhdin mieleisekseen. Suosikki Milligan’s School kiertyi rinnalle. Admir Zukanovicin valmentama Stepping Spaceboy lipui varmaan voittoon ajalla 12,5a/2140m. Milligan’s School väsyi. Elian Web sai tarkan juoksun kolmantena sisäradalla. Se eteni hyvävoimaisena maalisuoralla Stepping Spaceboyn selkään ja oli kakkonen maalissa, loistoesitys. Global Trustworthy kiri neljänneksi ja Mr Golden Quick viidenneksi.

"Tiesin, että sisäradalle menevät hyvät hevoset, ja niiden takaa on mahdollista pärjätä. Näissä lähdöissä ei kierretä kolmatta-neljättä rataa kärkisijoille. Elian Web oli tosi hyvävoimainen maalissa, eikä lähdön jälkeen sen sierain edes värähtänyt. Harvakseltaan jatketaan kilpailemista, kun täällä useimmiten pystyy ajamaan kesäkengässä. Ruotsin tallissa on nyt parikymmentä hevosta. Cyrius d'Ariane ja Love No Pain tulivat joulukuussa", Soronen kertoi.

Erik Adielssonin ajama Esprit Sisu meni johtavan rinnalta voittoon hopeadivisioonassa. Petri Puron valmentama Martin de Bos kiri Mika Forssin ajamana kovaa kolmanneksi, Nurmoksen Hawk Cliff oli kakkonen. Ilman loppukaarteen mutkaa Martin de Bos olisi taistellut voitosta.

Timo Nurmoksen tallista kilpaili 13 hevosta. Örjan Kihlströmin ajama Seismic Wave toi voiton Klass I -finaalissa. Antonio Trot oli ykkösenä maalissa stayerlähdössä, mutta se hylättiin peitsin vuoksi. Emilia Leon Lövdala Principito vei voiton.

Nurmoksen ensimmäinen voitto tuli 4-vuotislähdössä. Jorma Kontio ajoi Jyrki Sepän omistaman Bottnas Fantomin ykköseksi. Hannu Korven Langen’s Airborne oli kakkonen ja Guilty Pleasure viides.

Lisätty Sorosen haastattelu klo 20.55

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi