Etonnant kirii ohi Face Time Bourbonin. Voittajan takana Christopher Martens tuulettaa Rebella Mattersin kolmossijaa.
Etonnant kirii ohi Face Time Bourbonin. Voittajan takana Christopher Martens tuulettaa Rebella Mattersin kolmossijaa.Kuva: Gerard Forni

Etonnant kiri ohi Face Time Bourbonin

Richard Westerinkin valmentama Etonnant järjesti jättiyllätyksen kirimällä Prix du Borbonnais -kisan voittoon Vincennesissä. Face Time Bourbon sai tyytyä kakkossijaan.

Kärkipaikka vaihtui alkumatkalla tiuhaan. Ensin keulaan meni Frisbee d’Am. Sen jälkeen johtopaikan haki Zacon Gio. Sitten oli Etonnantin vuoro pyyhkäistä kärkeen. Vielä vaihtui keulapaikka kertaalleen, kun kolmatta rataa pitkään kiertänyt Face Time Bourbon eteni johtopaikalle.

Vauhti oli tasaista 1.11-tempoa. Eric Raffin kannusti Face Time Bourbonin irti muista loppusuoran alussa. Valjakko hankki jo selvän etumatkan. Mutta Vincennesin maalisuoralla on mittaa. Anthony Barrier sai Etonnantin hurjaan vauhtiin, ja valjakko rynnisti ohi suursuosikin. Barrier teki maaliintulon jälkeen tuuletukset. Raffin teki kaikkensa Face Time Bourbonin kärryillä, mutta Etonnant painui ohi.

Norjalaistamma Rebella Matters kiri väkevästi kolmanneksi ja varmisti myös paikan Prix d’Amériqueen.

Etonnant juoksi hienon voittotuloksen 11,4/2850m, joka on uusi kilpailuennätys. Entinen oli Bird Parkerilla, joka ravasi vuonna 2017 voittotuloksen 12,4 ja kukisti Bold Eaglen.

Face Time Bourbon ja Etonnant olivat kärkipari ensimmäisessä Ameriquen karsintakilpailussa Prix de Bretagnessa. Ganay de Banville oli sen kisan kolmas ja sai myös paikan Ameriqueen.

Face Time Bourbon hävisi edellisen kerran Ranskassa helmikuussa Prix de France -lähdössä, kun Délia du Pommereux kukisti supertähden. Sen tappion jälkeen Björn Goop vaihdettiin Eric Raffiniin.

Tulokset ja video LeTrotin sivulta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi