Etonnant kirii ohi Vivid Wise Asin.
Etonnant kirii ohi Vivid Wise Asin.Gerard Forni

Etonnant kiri ohi Vivid Wise Asin – ”Toivottavasti näemme Ruotsissa pian”

Isä-Timoko voitti Grand Criterium de Vitessen neljä kertaa. Nyt oli pojan vuoro. Etonnant ravasi ykköseksi väkevän esityksen jälkeen. 90 000 euron voitto tuli ajalla 09,9a/1609m Cagnes-sur-Merissä sunnuntaina.

Cokstile haki ensimmäisenä johtopaikan. Sen jälkeen Billie de Montfort painui keulaan. Matthieu Abrivardin ajama Vivid Wise As lähti myös liukkaasti kasiradalta ja siirtyi johtopaikalle.

Richard Westerinkin valmentama Etonnant starttasi rauhallisemmin matkaan, mutta Anthony Barrier ajoi aikaisin eteenpäin ja johtohevosen rinnalle. Barrier ei jarrutellut, vaan prässäsi johtohevosta. Etonnant oli vahvin loppusuoralla ja pinnisti niukasti ykköseksi. Kahden viime vuoden sankari Vivid Wise As tsemppasi hyvin ja oli kakkonen samalla ajalla. Billie de Montfort ei saanut kiritilaa ja seurasi kolmanneksi. Kilpailu oli todennäköisesti Billien viimeinen, siitosura odottaa tammaa.

”Tämä oli juuri sellainen startti, jonka halusin nähdä Etonnantilta. Se juoksi tänään uusilla kuolaimilla. En huolestunut, vaikka hevonen joutui tekemään paljon töitä, jotta se pääsi johtavan rinnalle. Olen voittanut täällä nyt viisi kertaa, ja aina se tuntuu yhtä mahtavalta. Uskon, että Etonnant olisi voittanut täällä jo vuosi sitten, jos ei olisi jäänyt alussa liikaa. Nyt toivon, että näemme Ruotsissa pian”, Westerink kertoi ATG Liven haastattelussa. Valmentajan puheista kuuluu halu ajaa Elitloppetissa.

Prix de Milan oli 6-10-vuotiaiden tammojen lähtö. Mertsi Grönstrandin Orlando sai lopulta sisäradalta kiritilaa ja nousi hienosti neljänneksi Christophe Martensin ajamana. Iceland Falls ja A Sexygirl Par olivat tasapäin maalissa. Fredrik Wallinin ruotsalaistamma Iceland Falls julistettiin voittajaksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi