Etonnant on Elitloppet-voittaja 2022
Anu Leppanen

Etonnant on Elitloppet-voittaja 2022

Richard Westerinkin valmentama Etonnant kiri Elitloppetin voittoon. Isä Timoko voitti Elitloppetin vuosina 2014 ja 2017.

Alku oli dramaattinen. Suurin suosikki Don Fanucci Zet laukkasi lähtökiihdytyksessä.

”Laukkaan ei ole mitään eritystä syytä, hevonen löi vaan yhteen ja laukkasi. Mitään ei ollut muutettu finaaliin. Sellaista voi tapahtua, kun kiihdytetään kovaa. Aikaisemmin se on lähtenyt ykköseltä hyvin”, pettynyt Örjan Kihlström selvitti.

Click Bait painui keulaan, eikä Ulf Ohlsson luopunut paikasta, vaikka sinne halusi myös Hail Mary. Avauspuolikas mentiin 06,6 ja kierros 08,0.

Anthony Barrierin ajama Etonnant lähti kiriin, mutta kadotti hetkeksi ravinsa takasuoralla. Se tuli uudelleen ja eteni ulkoratoja viiden miljoonan kruunun voittoon ajalla 09,3a/1609m.

”Tämä on aivan mieletöntä. En uskonut enää voittoon, kun mentiin loppukaarteeseen. Siinä vielä toinen hevonen tuuppasi vähän meitä. Mutta Etonnant lensi maalisuoralla”, Anthony Barrier sanoi.

”Tämä on unelma, josta tuli totta. Haluan kiittää yleisöä fantastisesta kannustuksesta. Minun mielestäni tämä on maailman paras ravikilpailu. Tätä voittoa ei voi tehdä yksin, kiitän kaikkia, jotka ovat auttaneet tässä”, Westerink totesi.

Erik Adielsson löysi kiritilaa Hail Maryn kanssa, kun Önas Prince laukkasi loppusuoran alussa. Redénin tallin Hail Mary eteni johtoon ja näytti hetken jo voittajalta. Mutta Etonnant oli vahvempi, ja Hail Mary jäi kakkoseksi.

”Olen äärettömän tyytyväinen hevoseen, mutta samalla pettynyt. Jos minulta kysytään 100 kertaa, vastataanko Click Baitilla Hail Maryllä, niin vastaan aina, ei vastata. Siihen menetimme tänään voiton, kun emme saaneet keulapaikkaa. Minulla ei ole koskaan ollut huippumahdollisuutta voittaa Elitloppetia. Tänään sellainen oli. Hail Mary on osoittanut jo aikaisemmin, että se on huippuhevonen, sen se teki myös tänään”, Adielsson sanoi.

Mister F Daag kiri kolmanneksi. Vivid Wise As kesti johtavan rinnalta neljänneksi. Click Bait oli viides.

Juttu päivitetty klo 20.05

Etonnant, Elitloppet-voittaja.
Etonnant, Elitloppet-voittaja. Anu Leppänen
Anthony Barrier tuulettaa
Anthony Barrier tuulettaaAnu Leppanen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi