Tiina Koskinen ja Heidi Ale. Kuva: Jarno Unkuri
Tiina Koskinen ja Heidi Ale. Kuva: Jarno Unkuri

Explosive Elvis ravasi voiton Suomeen

Tiina Koskinen matkusti kahden hevosen kanssa Uumajan torstain 64-raveihin. Explosive Elvis toi talliin voiton Mika Forssin ajamana.

Koskisen hevoset juoksivat 64-pelin kolmoskohteessa. Twinquit menetti pelin laukkaan. Explosive Elvis kiri sitkeästi 25 000 kruunun voittoon ajalla 17,8/2140m. ”Löysimme hyvän paikan kolmannesta ulkoa. 500 jäljellä en vielä tiennyt, voitammeko, mutta hevonen taisteli hyvin loppuun”, Forss sanoi. Tiina Koskinen ja Mika Rintala ovat vuokranneet Explosive Elviksen kilpailuoikeuden.

Forss pääsi voittajaesittelyyn myös Nebbenes Helge -nimisellä kylmäveriruunalla. Kakkossijan Forss ajoi Reima Kuislan omistamalla Make Someone Happyllä, joka on Mika Haapakankaan valmennuksessa. Forss ja myös kaksi voittoa ajaneet Robert Dunder ja Jens Eriksson johtavat Umåkerin ajajaliigaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

Aleksi Kytölän valmentamalle Grace Occagnesille sattui onnettomuus seitsemännen lähdön esittelyn jälkeen. Se hyppäsi pystyyn, kaatui ja pääsi karkuun. Grace Occagnes selvisi rytäkästä pintaruhjeilla. Lindqvist pääsi jatkamaan ohjastustehtäviä ja voitti 64-pelin päätöskohteen Toutrella ennen hyvin kirinyttä The Swedeä. ”Onnettomuudessa loukkasin jalkaani, kun Grace Occagnes kaatui päälle, mutta pystyin jatkamaan ajotehtäviä”, Lindqvist totesi.

Umåkerin seuraava kilpailupäivä on perjantaina 3. helmikuuta. Silloin ajetaan Mästarkusken-kisa, johon 12 viime kaudella eniten voittoja ajanutta kuskia pääsee mukaan. Forss kuuluu siihen joukkoon, samoin Samu Sundqvist, Heidi Hiltunen ja John Östman, joka täytti 50 vuotta 29.12. Kotiradan voittajakehässä odotteli paketti synttärisankaria. Mutta Östman ei voittanut yhtään lähtöä, ja juhlat voittajakehässä jäivät vielä pitämättä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi