Father Patrick pääsi Amerikan Hall Of Fameen, Andover Hall ei
Laukka pilasi Father Patrickin Hambo-haaveet, nyt ori otettiin Hall Of Fameen. (Kuva: HU arkisto)

Father Patrick pääsi Amerikan Hall Of Fameen, Andover Hall ei

Amerikan ravimuseon Hall Of Fame lautakunta julkaisi vuoden 2021 uudet nimet 'elävien hevosten kunniagalleriaan'. Ne ovat oriit Chapter Seven, ja Father Patrick sekä tamma Peaceful Way. Valitsematta jäivät Andover Hall, Yankee Glide ja Mission Brief.

Kaikki kolme valittua hevosta otettiin Hall Of Fameen kilpailusuoritusten perusteella. Ne saavat palkintonsa Amerikan kansallispäivänä 4.7. järjestettävässä iltajuhlassa. Samalla palkitaan viime vuoden hevoset Always B Miki, Bee A Magician, Sweet Lou, Danae (Propulsionin emä) ja Precious Beauty.

Elävien kilpahevosoriiden valintaperusteita ovat, että hevonen ei ole kilpaillut 2 vuoteen, ja että se on ansainnut 2,5 miljoonaa dollaria ja valittu ikäluokkansa Vuoden hevoseksi kahdesti. Tai vaihtoehtoisesti ansiot ovat 3 miljoonaa, ja hevonen on valittu askellajinsa (ravi tai peitsi) Vuoden hevoseksi. Jos hevonen on kilpailut 12-vuotiaana tai vanhempana ja täyttää muut kriteerit, se voidaan nimetä ehdokkaaksi.

Tammoilla voittosummat ovat 1,5 ja 2,5 miljoonaa dollaria, ja niilläkin pätee sääntö "työnsankareista", eli vaaditut ehdot täyttävät yli 12-vuotiaat pääsevät ehdokkaiksi, vaikka jatkaisivat kilpailemista.

Siitosoriiden vaatimuksiset ovat myös kovat. Oriin pitää sijoittua 10 parhaan joukkoon askellajinsa kaikkien aikojen rahatilastossa,  tai sillä pitää olla 100 yli 200 000 USD ansainnutta jälkeläistä, tai sen pitää olla askellajinsa eniten ansainnut isäori vähintään kolmena vuonna.

Vuonna 2008 syntynyt Chapter Seven (i. Windsong's Legacy e. La Riviera Lindy, ei. Dream Vacation) juoksi ennätyksen 08,5 ja ansaitsi 1,95 miljoonaa dollaria. Kaksivuotiaana Chapter Seven voitti kaikki 8 starttiaan. Kolmivuotiaana tuli 5 voittoa 10 lähdössä. Nelivuotiskauden 10 startista on 8 voittoa ja 2 kakkossijaa. Linda Toscano valmensi.

Chapter Sevenillä on viisi kilpaillutta ikäluokaa, varsojen ansiot ovat 29,6 miljoonaa dollaria  valmennuksessa. Parhaat jälkeläiset ovat Hambletonian-voittaja tamma Atlanta 2,6 milj. USD ja kolminkertainen Breeders Crown-voittaja Gimpanzee 2,7 milj. USD.

Father Patrick (i. Cantab Hall e. Gala Dream, ei.Enjoy Lavec) on syntynyt 2011. Sen ennätys on 08,6 ja voittosumma 2,5 miljoonaa dollaria. Father Patrick voitti 10 kertaa 11 2-vuotislähdössä. Kolmivuotisvoittoja tuli 15, kun startteja oli 17. Ori kilpaili 4-vuotiaana 5 kertaa ja voitti kerran. Valmentaja oli Jimmy Takter.

Father Patrickin kolmesta kilpailuikäisestä ikäluokasta yli miljoonan dollarin ansioihin ovat yltäneet vuoden 2019 Hambo-kakkonen Greenshoe  1,3 milj.dollaria ja kaksinkertainen Breeders-voittaja Amigo Volo 1,5 milj. USD.Varsat ovat ansainneet yhteensä 12,4 miljoonaa dollaria.

Kanadalaistamma Peaceful Way (i. Angus Hall e. Royal Bait, ei. Royal Prestige) syntyi vuonna 2001. Sen ennätys on 09,5 ja ansiot 2,7 miljoonaa dollaria. Se voitti 2-vuotiaana 8 kertaa 10 lähdössä. Kolmevuotiaana se ravasi 11 voittoa 15 startissa. Nelivuotiaana 10 kilpailusta 9 päättyi voittoon. Viimeiset 5 voittoa tuli 5-vuotiskauden 11 startista. David Tingley vastasi valmennuksesta.

Peaceful Way sai neljä O'Brien Awardia Kanadan parhaana tammana ja kaksi Dan Patch Awardia USA:n parhaana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi