Jerry Riordanin valmentama Gareth Boko on tulossa Finlandia-Ajoon.
Jerry Riordanin valmentama Gareth Boko on tulossa Finlandia-Ajoon.Kuva: Anu Leppänen

Finlandiaan tuleva palasi vakuuttavassa kunnossa

Jerry Riordanin Gareth Boko kutsuttiin ensimmäisenä tämänvuotiseen Finlandia-Ajoon. Elitloppetin kolmonen aloitti tauon jälkeen kilpailemisen Axevallassa helpolla voitolla.

Magnus A Djuse ajoi Gareth Bokolla. Hän ei osallistunut alkumatkan hurjasteluun, vaan tarkkaili tilannetta taustalla. Kun keulapaikasta oli päästy sopuun, Djuse ajoi eteenpäin. Gareth Boko painui johtopaikalle. Make It Happenin 9-vuotias poika irtosi leikittelevän helposti muista ja viiletti ykköseksi ajalla 12,9a/2140m.

”Gareth Boko oli tosi hieno heti avausstartissa. Se oli halukas juoksemaan ja tuntui heti huippukuntoiselta, vaikkei sitä vielä olisi edes tarvittu. Finlandia-Ajosta on keskusteltu Jerryn kanssa”, Djuse kertoi.

Mikko Ahon Easy Cash Pirat ravasi viime kaudella neljä voittoa. Tämän vuoden ensimmäinen ykkönen tuli radalta 12. Kim Eriksson tuli ohjastajaksi Carl Johan Jepsonin tilalle. Easy Cash Pirat kiersi ykköseksi ajalla 14,7a/2140m.

Suomalaisväriä nähtiin maanantaina Bodenin ja Mantorpin sekä tiistaina Bergsåkerin voittajakehissä. Antti Harjun Kivarin Merengue teki kovan juoksun oppilasohjastajien Wången Cupissa Bodenissa. Timokon poika ehti matkalla laukkaamaan, mutta porhalsi väkisin ykköseksi ajalla 15,2a/1640m. Eimi Tallgren ajoi ykkösen.

Tiina Koskisen Järvsö Nilsingemar oli hyvä jo välistartissa Vermossa, eikä Bodenin voitto tullut yllätyksenä. Jarmo Saarela käänsi Hellin Faxenin pojan kiriin johtoparin takaa. Järvsö Nilsingemar eteni vakaasti 30 000 kruunun voittoon.

Montélähdössä Jaakko Alamäen omistama ja valmentama Aiming to Win oli paras. Frida Sandberg ohjasti sen varmaan voittoon ajalla 16,5a/2140m.

Timo Jutila -niminen ravuri kilpaili Mantorpissa ja jatkoi uraansa voitolla. Robert Berghin ajama 3-vuotias oli johtopaikalta omaa luokkaansa ja voitti ajalla 16,0a/2140m.

Bergsåkerissa ajettiin tiistain lounasravit. Mika Haapakankaan tallin Special Topsecret teki vahvan päätöspuolikkaan kirin ulkoratoja pitkin ja paineli Veikko Haapakankaan ajamana ykköseksi ajalla 18,6/2140m. Mr Pine Chipin tytär on jo 6-vuotias, mutta tämä oli vasta uran kolmas startti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi