Hagmyrenistä ja Bodenista voittoja - "Valmentajan taktiikka toimi hienosti"
Niko Jokela ajoi kaksi voittoa Bodenissa.Kuva Anu Leppänen

Hagmyrenistä ja Bodenista voittoja - "Valmentajan taktiikka toimi hienosti"

Team Melkko&Sorosen Samurai Comery, Janita Luttusen Mimmi Model ja Ari Aatsingin President Lindy sekä Happy Doc olivat torstain suomalaisvoittajat Ruotsissa.

Rikard N Skoglund latasi Samurai Comeryn juoksuradalta keulaan. Avauskierros paineltiin 16,3-kyytiä, sen jälkeen vauhti kiihtyi. Samurai Comery johti maalisuoralla selvästi, mutta haparoi muutaman askeleen. Se ei tahtia haitannut. Stall Patasydän -tallin omistama ja Melissa Melkon hoitama ruuna oli ylivoimainen ajalla 13,9/1640m. Isto Mäki-Tulokas on kasvattaja.

”Uskon, että ravin katoaminen hetkeksi maalisuoran puolivälissä johtui siitä, kun hevonen jäi yksin. Muuten Samurai Comery tuntui hyvältä ja vahvalta koko matkan ajan”, Skoglund kertoi. Garde Hästar Ab:n Aretha Broline toi kakkossijan Melkko&Soroselle.

Kimmo ja Kauko Nurmoksen Mimmi Model oli Bodenin ensimmäinen suomalaisvoittaja. 3-vuotias Kadett C.D:n tytär eteni ykköseksi ST:n Nuorten sarjassa. Jens Eriksson ajoi 40 000 kruunun voiton ajalla 17,7/2140m. Kimmo Nurmos on voittajan kasvattaja.

Niko Jokela ajoi päättäväisesti heti alussa eteenpäin President Lindyllä. Valjakko paineli keulaan ja veti avauspuolikkaan 11,3-kyytiä. Jokela antoi Stable Mr. Presidentin omistamalle oriille menoluvan, ja voitto tuli ylivoimaisesti ajalla 13,4a/2140m. Petri Salmelan B.W.L. Ruthless seurasi kakkoseksi ja Paavo Koivurovan Davy Jones Sisu kolmanneksi.

”Valmentajan toivoma taktiikka toimi hienosti. Reipasta lähdettiin. Hevosella oli ajettu muutama rakentava startti ennen tätä, ja se oli ollut hyvä jo niissä. President Lindy veteli iloisentuntuisesti koko matkan. Vedin korvat auki, mutta sekin oli turhaa, hevonen olisi voittanut ilman sitäkin. Tosi hyvä kuva jäi hevosesta”, tyytyväinen Niko Jokela kertoi.

Jokela-Aatsinki -kaksikko nähtiin voittajaesittelyssä myös illan päätöslähdössä. Happy Doc kiri toisesta ulkoa helposti ykköseksi pistelähdössä.

”Valmentaja sanoi, että aja ravia, niin voitat. Niin kävi. Happy Doc voitti helposti”, Jokela totesi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi