Andover Hallille koittavat eläkepäivät omassa tarhassa Hanover Shoe Farmsilla Pennsylvaniassa. Kuva: HU arkisto/
Andover Hallille koittavat eläkepäivät omassa tarhassa Hanover Shoe Farmsilla Pennsylvaniassa. Kuva: HU arkisto/Totofoto

Hanover Shoe Farms ilmoitti:"Andover Hall siirtyy siitostöistä eläkkeelle."

EMP Invest Oy:n omistama 22-vuotias huippusiitosori Andover Hall ei ole astutuksiin käytettävissä enää ensi vuonna. Uutisen kertoi perjantaina Hanoverin johtajistoon kuuluva eläinlääkäri Bridgette Jablonsky.

"Ori on kamppaillut jo vuosia kintereiden nivelrikkoa vastaan. Nyt se on edennyt vaiheeseen, jossa sen on viisainta siirtyä eläkkeelle. Se pääsee viettämään loppuelämänsä omassa tarhassaan eläkeläiskaverinsa Cantab Hallin naapurina. On ollut suuri kunnia ja etuoikeus pitää Andover Hall siittolassamme koko sen 18-vuotisen siitosuran ajan", Jablonsky kertoi Hanoverin tiedotteessa.

Vuonna 1999 syntynyt Andover Hall juoksi 2-vuotiaana 9 starttia, joista se voitti 8. Se valittiin USA:n vuoden parhaaksi 2-vuotiaaksi ravuriksi. Se jatkoi huipulla 3-vuotiaana ja teki ennätyksen 09,4 ja ansaitsi yhteensä 870 520 USD. Startteja kertyi 22, joista voittoja 11, kakkosia 5 ja kolmossijoja 2.

Ura päättyi dramaattisesti 3-vuotissyksyllä ennen Breeders Crown -finaalia onnettomuuteen, jossa ori karkasi tarhasta ja saatiin kiinni moottoritieltä.

Heti ensimmäisestä ikäluokasta tuli Peter Haughton Memorialin ja The Hambletonianin voittaja Donato Hanover 08,5. Se voitti 22 startista 19. Samanikäisiä olivat myös dollarimiljonäärit Pampered Princess 10,2 ja Adrian Chip 11,1. Nuorempia menestyjiä ovat Elitloppet-voittajat Magic Tonight 09,3a 9,9 milj.kr ja Nuncio 08,7a 28,8 milj. kr, Creatine 09,1a 2,1 milj. dollaria ja vuoden 2017 Hambo-voittaja Perfect Spirit 09,2a 10,1 milj. kruunua.

Andover Hall on emänisänä tamma When Dovescrylle 08,4 ja Sister Sledgelle 09,1a sekä oreille Archangel 08,4 ja Propulsion 09,7.

Andover Hallin omisti Kanadassa 30 vuotta asunut Erkki Laakkonen, joka osti ja kasvatti useita Pohjois-Amerikan huippuravureita. Erkki Laakkonen kuoli Suomessa vuonna 2016. Hänen perheenjäsentensä EMP Invest Oy on oriin nykyinen omistaja.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi