Harrisburgin huutokauppa avautui ennätyshinnoin
In Italian ravaa ylväästi huutokauppavideolla.Larry Cohen -video

Harrisburgin huutokauppa avautui ennätyshinnoin

Hambo-voittaja Atlantan sisko maksoi 750 000 USD ja Manchegon sisko 700 000 USD.

Harrisburgin huutokaupan ensimmäisenä päivänä tehtiin varsojen keskihinnassa uusi ennätys, reilut 130 000 USD. Edellinen huippu, 113 000 dollarin keskihinta, oli vuodelta 2019.

Kokonaismyynti 17,7 miljoonaa on historian toiseksi korkein. Vuonna 2019 ensimmäisen päivän varsoista maksettiin yhteensä 19,2 miljoonaa dollaria. Silloin myytiin 169 yksivuotiasta, tänä vuonna niitä oli 136.

Standardbred Horse Sales Companyn uusi johtaja Dale Welk hyrisi tyytyväisyyttä. “Ennakoimme hyvää huutokauppaa, mutta kyllä tämä ylitti odotukseni. Ja luulenpa, että kaikkien muidenkin. Tiesimme, että tarjolla on useita loistoyksilöitä, mutta olihan päivä aivan uskomaton”, Welk riemuitsi USTA:n haastattelussa.

Ontariolainen suurhevosenomistaja Brad Grant, joka kuuluu Atlantan omistajiin, kertoi tulleensa ostamaan juuri sen siskoa nimeltään In Italian. Grant ja kumppanit olisivat olleet valmiita huutamaan ruotsalaisen Stefan Balazsin kasvattia vielä korkeampaan hintaan, mutta vain vähän.

“Katto oli 800 000 dollarissa, onneksi emme päässeet ihan siihen asti”, Grant huokaisi. Hän paljasti Harness Racing Updatelle, että varsaa menee Ron Burkelle, jolla Atlanta on ollut valmennuksessa vuodesta 2019.

Toisen yli 3 miljoonaa taalaa tienanneen tamman, Manchegon täyssisko oli Swanky Hanover. Sen sai Euroopassa parhaiten Aetos Kronoksen omistajana tunnettu Jeff Snyder. Hän perusteli kauppaa sillä, että varsa oli vaimo Paulan suosikki.

“Mutta ei sen hinta”, Paula Snyder lisäsi. Snyderit kertoivat vievänsä Swanky Hanoverin valmennukseen Marcus Melanderille.

Kanadalaisen Determination -tallin valmentaja Luc Blais osti Walnerin pojan Craft Maden 610 000 dollarilla. Se oli kallein orivarsa.

“Kävin katsomassa useita walnerilaisia, ja tämä oli se, jota halusin eniten. Minusta se on upea. Sillä on fiksu ilme, ja rakenteen osat oikeilla paikoillaan. Erittäin tasapainoinen varsa. Urheilullisen näköinen, jo näin nuorena. Ori tosiaan miellyttää minun silmääni”, Blais kuvaili.

Walnerin 9 varsaa olivat ravureista kalleimpia 225 000 dollarin keskihinnalla. Se tosin jakoi kärkisijan isänsä Chapter Sevenin 8 jälkeläisen kanssa. Muscle Hill ylsi 219 857 dollariin, siitä oli tarjolla 14 varsaa.

Ravurivarsoja myytiin 53 yhteensä 8,75 miljoonalla dollarilla. Tammojen (21 kpl) keskihinta oli kaikkein korkein 211 905 USD. Orivarsat (32) maksoivat keskimäärin 134 625 USD.

Linkki Harrisburgin huutokaupan tuloksiin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi