Kenneth Haugstad, Heavy Sound, Daniel Redén ja kutsu Elitloppetiin. Kuva: Solvalla Facebook
Kenneth Haugstad, Heavy Sound, Daniel Redén ja kutsu Elitloppetiin. Kuva: Solvalla Facebook

Heavy Sound keulasta voittoon ja Elitloppetiin

Seinäjoella laukka ja Solvallassa voitto. Daniel Redénin tallin 9-vuotias Heavy Sound hankki lipun Elitloppetiin voittamalla Kenneth Haugstadin ajamana Meadow Roadin lähdön Solvallassa.

Heavy Soundilla oli ykkösrata. Haugstad piti tilanteen hyppysissä, ja Heavy Sound painui johtopaikalle. Kierros jäi taakse 11,3-kyydissä.

Tallikaveri Double Exposure juoksi toisena toisen radan jonossa. Örjan Kihlström ei nostanut sitä kirikaistalle, kun takaa hyökättiin. Heavy Sound paineli keulasta ykköseksi ajalla 10,3a/1640m. Timo Nurmoksen Seismic Wave lähti kiriin viidennestä ulkoa. Kun Claes Sjöström nykäisi korvahuput, Seismic Wave syöksyi vielä uudelleen ja ehti kakkoseksi ohi urhean Hazard Bokon. Seismic Wave tuli päätöskierroksen 08,8-vauhtia. Myös sille voi ennustaa kutsua Elitloppetiin.

”Heavy Sound oli ennen lähtöä paineissaan, mutta rauhoittui auton takana, ja saimme täydellisen startin. Hevonen oli hyvin ohjilla, ja sain ajaa haluamaani vauhtia. Heavy Sound oli ehkä parhaimmillaan 6-vuotiaana, mutta ei se siitä kaukana ole nytkään. Tuntuu tosi hienolta päästä taas Elitloppetiin. Toivotaan tuuria rata-arvontaan. Pari vuotta sitten jouduimme lähtemään seiskaradalta karsinnassa”, Haugstad sanoi.

Toto86-kierros alkoi Bjerken avoimella ryhmällä. Lars Anvar Kollen ajama Jet Voice kiri helposti koko porukan ohi ja voitti ajalla 12,2a/1609m. Suursuosikki Ferrari B.R. ei ollut tauon jälkeen terävimmillään ja oli viides maalissa.

Solvallassa mentiin Timo Nurmoksen tahtiin. 86-kakkosessa Örjan Kihlströmin ajama Cactus kiri takaa vahvasti ja leiskautti ykköseksi ajalla 11,7a/1640m. 86-kuutosessa Nurmoksen Boston Wise L hallitsi 2640 metrin volttilähtöä. Per Lennartsson lasketteli voiton ajalla 14,7.

Jari Åkerfeldtin Zeolit kilpaili ilman kenkiä ja jenkkikärryillä. 86-nelosessa. Erik Adielsson ajoi ruunan keulaan ja siitä voittoon ajalla 13,1a/2140m. Jonna Irrin Marcos Gallon kiri hyvin kolmanneksi Mika Forssin ajamana.

Trond Anderssenin valmentama Hickothepooh voitti Finlandia-Ajon. Tallikaveri Alpha Scarlet R.R. hallitsi Bjerkessä 86-pelin seiskakohdetta. Kristian Malmin ajoi Scarlet Knightin pojan johtopaikalle ja siitä varmaan voittoon.

Onkel Investin kasvattama ja omistama The Fastlove nappasi toisen peräkkäisen voiton Solvallan tammalähdössä. Stefan Persson ajoi Bold Eaglen 4-vuotiaan tyttären johtopaikalta ykköseksi ajalla 16,8/2140m. Björn Goopin valmentama The Fastlove on kilpaillut neljä kertaa ja voittanut kahdesti.

Elitloppetiin kutsutut:

Ecurie D
Don Fanucci Zet
Vivid Wise As
Aetos Kronos
Dorgos de Guez
Délia du Pommereux*
Hickothepooh
Very Kronos
Milliondollarrhyme
Heavy Sound

*Délia du Pommereux sai kutsun voitettuaan Paralympiatravetin. Omistaja Noel Lolic ilmoitti, etteivät hänen hevosensa kilpaile Ruotsissa, koska ohjastaja Eric Raffin sai ajotavasta rangaistuksen Paralympiatravetissa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi