Hermes Boko vierastallissa Solvallassa.
Hermes Boko vierastallissa Solvallassa.Kuva: Hanna Laakso

Hermes Boko valmiina finaaliin

Hermes Boko kilpailee Svenskt Trav-Oaks -finaalissa ensimmäistä kertaa jenkkikärryillä ja ilman kaikkia kenkiä.

"Tänään kokeillaan kaikki", Hermes Bokon omistaja Tauno Hyriäinen tokaisi Solvallan tallialueella. "Sen paremmin emme ole viritelleet hevosta, mutta se on ollut normaali ja terve oma itsensä."

Matti J. Mäkisen valmentaman tamman matka Solvallaan sujui hyvin. Hyriäinen kertoi, että vaikka ison asian äärellä ollaankin, vielä ei jännitä.

"Eiköhän se normaali vapina tuossa esittelyn jälkeen ala sitten", hän hymyili. "Hieno joukko tammoja on tänään viivalla. On jo aivan upeaa, että Hermes Boko on päässyt tähän kahdentoista hevosen joukkoon. Tämä finaali on ollut koko vuoden päätavoite, ja nyt me olemme täällä."

Hevosen alkuvuodesta laadistusta kilpailusuunnitelmasta päätettiin lopulta jättää E3 pois, ja mikäli kaikki menee hyvin, tiedossa on vielä kaksi reissua Ruotsiin.

"Ajattelimme, että emme halua niitä kovia maileja tammalle antaa tässä vaiheessa, niitä ehtii sitten myöhemmin. Tämän päivän jälkeen olisi vielä kaksi starttia tänä vuonna, Breeders' Crownin semifinaali ja toivottavasti finaali."

Svenskt Trav-Oaks -finaali juostaan Solvallan sunnuntain kahdeksantena lähtönä. Ykköspalkinto on 1,4 miljoonaa kruunua eli noin 145 000 euroa. Hermes Boko on mukana Premiechansningen-systeemissä, jolla mahdollinen voittoraha tuplaantuu.

Boko Stables Hollandin kasvattaman Hermes Bokon omistaa Oraviston Talli eli nokialaisen Tauno Hyriäisen perhe ja sitä hoitaa Satu Ilo.

Lähtölista luettavissa osoitteessa ATG.se.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi