Junior Guelpan valmentama Bahia Quesnot voitti Prix de Cornulierin 2021.
Junior Guelpan valmentama Bahia Quesnot voitti Prix de Cornulierin 2021. Kuva HU arkisto: Gerard Forni

Hevosurheilun suuressa dopingratsiassa otettiin kiinni 26 henkilöä

Poliisit iskivät epäiltyihin yhtaikaa Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa.

Ranskalainen uutistoimisto AFP kertoi ratsiasta tiistaina. Ravivalmentajista vietiin kuulusteluihin ainakin 3500 voiton Yannick-Alain Briand ja Junior Guelpa, joka Pohjoismaissa tunnetaan Elitloppetiin osallistuneesta tammasta Bahia Quesnot.

Bordeauxin syyttäjänviraston mukaan pidätetyistä 25 on ranskalaisia ja yksi muusta EU-maasta. Lisäksi yhtä epäiltyä kuulusteltiin, mutta häntä ei otettu talteen. Pidätettyjen joukossa oli eläinlääkäreitä, lääkkeiden myyjiä sekä ravi- ja laukkavalmentajia.

Ratsioihin osallistui yli 80 poliisia Bretagnesta, Normandiasta ja Ranskan kaakkois- ja lounaisosista. Dopingin epäillään liittyvän yli 40 lähdössä juosseisiin hevosiin. Ratsioissa takavarikoitiin kiellettyjä aineita.

Ranskan keskusjärjestöt, raviurheilun LeTrot ja laukkaurheilun France Galop, antoivat yhteisen lausunnon, jossa ne tukivat dopingin vastaisia toimia. Ne tuomitsivat jyrkästi ratsiassa esille tulevat rikkomukset ja tulevat antamaan tutkinnalle kaikki hallussaan olevat tiedot.

“Dopingin vastainen taistelu on tärkeysjärjestyksessä ylimpänä Ranskan hevosurheilussa”, järjestöt korostivat tiedotteessaan.

USA:ssa käydään toista vuotta oikeutta FBI:n paljastettua suuren dopingaineiden valmistuksen, myynnin ja käytön verkoston. Kiellettyjä aineita Equestology-firmassaan valmistaneen ja myyneen eläinlääkäri Seth Fishmanin oikeudenistunnossa kävi ilmi, että hänellä oli yhteyksiä Eurooppaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi