Honey Mearas Stochampionatetin ykkönen, Redén ja Kihlström juhlivat jälleen
Örjan Kihlström ajoi Honey Mearas -tamman voittoon. Kuva: Anu LeppänenKuva: Anu Leppänen

Honey Mearas Stochampionatetin ykkönen, Redén ja Kihlström juhlivat jälleen

Daniel Redénin valmentama ja Örjan Kihlströmin ajama Honey Mearas eteni Stochampionatetin ykköseksi. Redén-Kihlström -kaksikko voitti kisan vuosi sitten Diana Zetillä. Snogarps Gård on Honey Mearas -tamman kasvattaja.

Chablis Ribb oli ensimmäinen keulahevonen. Hall Of Am haki johtopaikan avauspuolikkaan jälkeen ja sai rauhoittaa vauhtia. Avauskierros mentiin 13,5-kyytiä. Melkko & Sorosen Helluva Am joutui alkumatkalla pakittelemaan porukan hännille.

Kihlström käänsi tammansa kiriin ja sai eteensä vetäviä selkiä. Maalisuoralla Honey Mearas kiri väkevästi ja voitti uudella kilpailuennätyksellä 12,7a/2640m. Premiechansenin myötä ykköspalkinto oli 2,4 miljoonaa kruunua. Vetoavun tarjonnut Barbro Kronos oli kakkonen ja kaukaa kirinyt Eagle Eye Sherry kolmas.

”Tiesin, että minulla on kanuunahevonen, mutta kaiken piti onnistua. Tähtäsin vain tähän lähtöön Drottning Silvias Pokalin jälkeen, mutta välillä tuntui, että Honey Mearas kadotti kuntonsa kokonaan. Kun loppusuoralle käännyttiin, tiesin, että hevosella on vielä poletti jäljellä”, Redén kertoi.

Örjan Kihlströmin selkä reagoi tiistaina, ja hän palasi kilvanajoon vasta sunnuntaina. Axevallassa Kihlström ajoi vain kahta hevosta. Diana Zet voitti ennen 75-kierrosta ajetun Stoelitenin ja Honey Mearas Stochampionatetin. ”Selkä on nyt parempi. Kiitos kuuluu sitä hoitaneille ihmisille. Honey Mearas on tosi hieno tamma, jonka isot liikkeet vievät sitä hyvin eteenpäin. Se tuntui hyvältä vielä loppukaarteessa, ja uskoin, että se ehtii korkealle”, Kihlström sanoi.

Reijo Liljendahlin valmentama Highway To Hill otti kakkossijan 3-vuotislähdössä. Voitto karkasi viimeisellä takasuoralla, kun kiritiloja ei tahtonut löytyä. Kevin Oscarssonin ajama Chatty Kronos karkasi johtopaikalta 100 000 kruunun voittoon. Jerry Riordanin valmentamana tamma on Aetos Kronoksen pikkusisko. Highway To Hill pääsi lopulta pinteestä ja ehti kakkoseksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi