Iikka Nurmosen tupla Örebrossa
Iikka Nurmonen oli voittovauhdissa Örebrossa. Kuva Anu Leppänen.

Iikka Nurmosen tupla Örebrossa

Iikka Nurmonen voitti molemmat Dagens Dubbel -lähdöt Örebrossa perjantaina. Bismarck Comery ja Amazing Warrior olivat voittohevoset.

Bismarck Comery lähti takarivistä. Kun kaikki siirtyivät sisäradalle, huippuhiihtäjien omistaman Hiihtoliito Tallin ravuri jäi vetämään toista rataa. Nurmonen hallitsi lähdön tapahtumia. Hän päästi Bismarck Comeryn kiriin maalisuoran puolivälissä, ja varma voitto tuli ajalla 16,7a/2100m. Melkko & Sorosen Driverlane sai johtavan takaa sen verran kiritilaa, että ehti kolmanneksi.

”Johtavan rinnalle en olisi halunnut joutua, mutta niin vain kävi. Hevonen oli hyvä”, Nurmonen kehui.

Amazing Warrior piti sisäradalta varmasti johtopaikan. Kriittisin hetki tuli ensimmäisen takasuoran lopussa. Mika Forss karautti Matti Nisosen Djokovicillä takaa rinnalle kovalla vauhdilla ja yritti keulaan. Ponnekas yritys kariutui laukkaan. Sen jälkeen Amazing Warrior hallitsi varmoin ottein ja voitti ajalla 14,4a/2100m. Djokovic kiri laukan jälkeen vielä kovaa neljänneksi.

”Tulimme Ruotsiin 12 hevosen kanssa. Nyt valmennettavia on 20. Amazing Warrior voitti tänään voimia jäljellä. Lauantain 75-lähdöt ovat tavoitteena”, Nurmonen kertoi voittajahaastattelijalle.

Melkko & Sorosen Bellatrix Club toi 65-pelin avauskohteessa kakkossijan alkulaukasta huolimatta. Se lähti Rikard N. Skoglundin ajamana kiriin kolmannesta ulkoa ja taisteli voitosta. Himalaya Sisu sai turpansa ykkösenä maaliin.

Matti Nisosen valmentama E.V. Angie ravasi myös kakkossijan. Mika Forss ajoi tamman johtopaikalle. Rinnalla rummuttanut Timeless oli lopussa vahvin ja meni ykköseksi. E.V. Angie oli varma kakkonen.

Uumajassa ajettiin torstaina lounasravit. Alku sujui suomalaiskuskien tahdissa. John Östman ohjasti Harry Rudan avauslähdön ykköseksi. Samu Sundqvist kannusti kahdesti laukanneen Eldarin voittoon toisessa lähdössä. Tiina Koskisen valmentama Järvsö Nilsingemar eteni kakkoseksi.

Sundqvist jatkoi voittotahdissa kolmannessa lähdössä oman valmennettavan kanssa. Torniolaisen Stable Cajoven omistama Jerome Di Quattro oli johtavan rinnalta ykkönen. Kari Lehtosen So Long Suckers pinkoi kolmanneksi.

Lehtosen talliin tuli vielä kaksi kakkossijaa. Jimpeto Joy porskutti takaa Ulf Ohlssonin ajamana kakkoseksi. Amongst Stars oli mailin ryhmässä sinnikäs ja ponnisteli johtavan rinnalta kakkoseksi.

Riina Rekilän 3-vuotias Dynamit Wania oli alokassarjan mielenkiintoisin hevonen. Se painui johtopaikalle, muttei ollut parhaimmillaan ja jäi kahdeksanneksi. Tiina Koskisen Away otti kolmossijan. Blushing Betty nousi takamatkalta voittoon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi