Jos Verbeeck lopettaa:"En tee mitään, mistä en pidä"
Raviurheilun "liehuva liekinvarsi" Jos Verbeeck on päättänyt jättää ajotehtävät. Kuva: HU arkistoJarno Unkuri

Jos Verbeeck lopettaa:"En tee mitään, mistä en pidä"

Huippukuski ja kärryartisti, belgialainen Jos Verbeeck, 64, kertoi norjalaisen Trav365.no -netin haastattelussa maanantaina lopettavansa lainaohjastamisen. Omien sanojensa mukaan Verbeeck on reissannut raveissa 50 vuoden ajan.

"Ilmapiiri raveissa ei ole enää entisensä, maailma on muuttunut", Verbeeck sanoi haastattelussa."En pidä enää tästä hommasta. Enkä tee mitään sellaista, josta en pidä. En ole koskaan tehnyt."

Verbeeck ajoi Elitsprintern-lähdössä Jean-Michel Baziren valmentamaa Valokaja Hindötä. Se laukkasi lopussa ja hylättiin. Lopettamispäätöksen Verbeeck oli tehnyt jo matkalla Tukholmaan. "Olen kiitollinen Bazirelle, että hän antoi minulle tämän mahdollisuuden" hän jatkoi.

Jos Verbeeck on tunnettu railakkaista tempauksistaan - niin raviradoilla kuin niiden ulkopuolella. Voitonjuhlat ovat vieneet hänet putkaan, eikä Verbeeck ole voinut ajaa Ranskassa vuoden 2015 jälkeen verokiistan takia.

Hän voitti keulasta Elitloppet-karsinnan 2019 Aubrion du Gersillä, ja haukkui voittajahaastattelussa lyttyyn Kenneth Haugstadin, jonka Heavy Sound tuli prässäämään johtohevosta, mutta laukkasi lopussa. "Eikö hän ymmärtänyt, että minä ajan Ferrarilla, ja hänellä on Citroen?" Verbeeck ihmetteli.

Verbeeckin Elitloppet-voittajat ovat Sea Cove 1993 ja Remington Crown 1999. Prix d'Ameriquen hän on voittanut neljä kertaa: 1994 Sea Covella, 1997 Abo Vololla, 1998 Dryade des Boisilla ja 2003 Abano Asilla.

"En pidä matkustamisesta, enkä lehdistön loanheitosta. Enkä kohtelusta, jota olen saanut Ranskassa. Iällä ei ole mitään tekemistä lopettamisen kanssa, olisin voinut yhtä hyvin jatkaa vaikka viisi vuotta, mutta en halua", Verbeeck totesi.

"Hienoimmat muistot ovat Sea Covesta. Prix d'Amerique, Elitloppet - sen koko ura. Se oli paras hevonen, jota olen ajanut. Vain uusi Sea Cove saisi minut jatkamaan ajamista."

"Nautin elämästä nytkin, mutta aion nauttia vielä enemmän. Pidän kotona pari hevosta, joita voin valmentaa. Muut saavat ajaa niillä. vaikka en pidä matkustamisesta, käyn mielelläni Mallorcalla, kunhan siellä ei tarvitse ajaa hevosilla!"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi