Heinäkuun alussa ravattava kolmivuotiaiden Yonkers Trot on Triple Crownin ensimmäinen osalähtö.
Heinäkuun alussa ravattava kolmivuotiaiden Yonkers Trot on Triple Crownin ensimmäinen osalähtö.

Joviality ja Justice hallitsivat Yonkers Trotin karsintoja, Sears: ”Hiukan aggressiivinen esitys”

Voittajille on yhteistä isä ja ruotsalaiset valmentajat.

Marcus Melanderin tamma Joviality S:n matka kohti Hambletoniania alkoi New Yorkista. Yonkersin puolen mailin radalla ajettiin perjantai-iltana kaksi 3-vuotiaiden 40 000 dollarin Yonkers Trot- karsintaa, joista finaaliin pääsi neljä parasta.

Joviality S (Chapter Seven) oli karsintojen ainoa tamma. Brian Sears hurautti sillä suoraan johtoon neljän mitan erolla muihin. Dexter Dunnin ohjastama Lucas Wallinin ori Pour Mea Double (Bar Hopping) kehitti rivakan 08-kirin ja eteni reilun hevosen mitan päähän.

Joviality S sai voittoajan 10,9. Pour Mea Double meni 11,0. Finaaliin selviytyivät myös Tony Alagnan valmentama Slay (Chapter Seven) 11,3 ja Brave By Design (Walner) 11,5 Jennifer Bongiornon tallista.

“Tamma oli hiukan aggressiivinen tänään. Se tuli kuitenkin loppuun asti omasta halustaan, joten olen siihen oikein tyytyväinen. Sisärata oli nyt hiukan möykkyinen”, Sears kuvaili.

Åke Svanstedt toteutti samaa “keulaan ja kukat"-kaavaa Justicen (Chapter Seven) kärryillä. Justice otti voiton reilulla mitalla ja ajalla 11,0. Finaaliin sitä seurasivat Carter Pinsken tallin Double Deceiver (Cantab Hall) ja Nik Drennanin valmentama Robertsin (Muscle Hill) ajalla 11,1 sekä Ron Coyne jr:n Severio Hanover (Walner) 11,7.

Justicen tienestit ovat nyt yli 250 000 USD. Se kilpaili viime vuonna 4 kertaa ja voitti kolmesti. Tänä vuonna startteja on yhtä monta, niistä 3 voittoa ja kakkossija.

Joviality S:n edellinen voitto Empire Breeders Classicissa nosti sen ansiot yli miljoonan dollarin. Yonkersin ykkönen oli sille neljäs peräkkäinen. Jos maanantaina 4. heinäkuuta ajettava Yonkers Trotin finaali sujuu hyvin, Courant tallin huipputamma voidaan nähdä oriita vastaan myös Hambletonianissa.

Yonkers Trot, Hambo ja Kentucky Futurity muodostavat 3-vuotiaiden ravurien Triple Crownin. Vain yhdeksän hevosta on onnistunut voittamaan nuo kaikki kolme suurkilpailua 67 vuoden aikana. Viimeisin oli Marion Marauder vuonna 2016. Joviality S olisi ensimmäinen Triple Crownin valloittanut tamma.

Tästä Standardbred Canadan juttuun.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi