Jukka Torvinen urakoi kokelasohjastajien EM-kilpailuissa - tänään kaksi osalähtöä
Ohjastajat ajavat kaikki osalähdöt oman maansa väreissä. Jukka Torvinen takarivissä ensimmäinen oikealla.Kuva: Ilkka Nisula

Jukka Torvinen urakoi kokelasohjastajien EM-kilpailuissa - tänään kaksi osalähtöä

Jukka Torvinen edustaa Suomea Belgiassa 3.-4.6.2016 ajettavissa alle 25-vuotiaiden kokelasohjastajien EM-kilpailuissa. Euroopan Mestaruus ratkaistaan neljän osalähdön perusteella.

Kaksi ensimmäistä osalähtöä juostaan tänään Monsin raviradalla ja kilpailu jatkuu huomenna lauantaina Tongresin raviradalla. Kilpailu on juostu vuodesta 1986 saakka ja suomalaisista parhaiten on menestynyt Mervi Illikainen vuonna 2002, voittaessaan koko kilpailun. Viime vuonna Olli Koivunen sijoittui viidenneksi. Tänä vuonna Jukka Torvinen on selvästi osallistuvista ohjastajista kokenein yli 2100 ajetulla startilla.

Perjantain ensimmäiseen lähtöön, 2300 metrin ryhmäajoon Torvinen starttasi hevosella Brio de Janeiro takarivistä lähtönumerolla 13. Brio de Janeiro juoksi aivan hännillä ja teki pitkän kirin ehtien lähdössä neljänneksi. Voiton vei Norjan Magnus Teien Gundersen hevosella Arno Mondo Sy, toinen oli isäntämaa Belgian Lindsay Celis Belle du Boisin rattailla. Kolmanneksi lähdössä sijoittui Unkarin edustaja Viktória Németh hevosella Alezane Noble.

"Ihan hyvä startti ja aivan hyvä hevonen", Torvinen ehti kommentoida ajokkiaan Brio de Janeiroa startin jälkeen. Lähdön kilometriajoista ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

Toisessa osalähdössä Torvinen lähti matkaan niin ikään numerolla 13, Angelique du Rezin rattailla. Valjakko oli maalissa kahdeksas. Toisen osalähdön voitti Belgian Celis, Norjan Gundersen oli toinen ja kolmas Venäjän Svetlana Ostroglazova hevosella Taupin.

"Jouduttiin lähdön aikana hiukan väistelemään ja viimeiset 100 metriä olivat vaikeat. Hävittiin siinä monta sijaa", Torvinen kertoi. "Huomiselle lähdetään ihan hyvillä mielin hyvistä iskuasemista."

Torvinen on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen kokonaiskilpailun kuudes, 14 pistettä. Norja johtaa kilpailua 35 pisteellä, toisena on isäntämaa Belgia (26 p) ja kolmantena Espanja (23 p). Uusin UET-jäsenmaa Irlanti on ensimmäistä kertaa kilpailussa mukana ja on kiilannut viidenneksi kolmen pisteen erolla Torviseen.

"Huomenna toisen hevosen, Vetiver Danoverin pitäisi olla pärjäävä ja sen kanssa on mahdollisuudet voittoon asti", Torvinen ennakoi. "Norjan kaverilla meni tänään tosi hyvin, mutta jos hänellä on huomenna epäonnea, voin nousta kokonaiskilpailussa voittokamppailuun asti. Sijoitus kolmen joukossa on ainakin hyvin mahdollinen."

Huomenna lauantaina Tongresin osalähdöt ajetaan 2150 metrin ryhmäajoina. Ensimmäinen osalähtö starttaa kello 16:30 Suomen aikaa. Torvinen lähtee matkaan Vetiver Danoverilla lähtöradalta 9. Toinen osalähtö kilpaillaan aikataulun mukaan kello 17:30 ja Torvisen ajokki on numerolla 3 matkaan lähtevä Blythesome Love.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi