Montélähdön voittaja Solvallassa ja kärrylähdön ykkönen Gävlessä ovat antaneet postiiviset dopingnäytteet.
Montélähdön voittaja Solvallassa ja kärrylähdön ykkönen Gävlessä ovat antaneet postiiviset dopingnäytteet.

Kaksi positiivista dopingnäytettä Ruotsissa

Keskusjärjestö ST tiedotti tiistaina iltapäivällä, että Ruotsissa on tullut ilmi kaksi positiivista dopingnäytettä. Ruuna Power Memphisin näytteessä oli testosteronia ja 12-vuotiaasta Picassosta löytyi kofeiinia.

Power Memphis voitti montélähdön Solvallassa tammikuun lopulla. Lähdön jälkeen otetussa jouhinäytteessä havaittiin mieshormoni  testosteronia, jota ei ruunasta pitäisi löytyä. B-näyte lähtee analyysiin tuloksen varmistamiseksi. Valmentaja on B-lisenssillinen Daniel Hansson Gävlestä. Power Memphis asetettiin kilpailukieltoon tutkinnan ajaksi.

Miljonääriruuna Picasso voitti Gävlessä maaliskuussa kovalla tuloksella 10,1a/1640m. Valmentaja Troels Andersen ajoi. Picasson dopingnäyte sisälsi kofeiinia ja sen hajoamistuote teofylliiniä määrän, joka ylittää raportointirajan. B-näyte lähtee ranskalaisen laboratorion analyysiin, ja hevonen asetettiin kilpailukieltoon.

"Erittäin ikävä juttu, olen hyvin masentunut. ST:n tarkastajat kävivät tänään tallilla ja ottivat näytteitä muun muassa rehuista", Andersen kertoi Travrondenille tiistaina iltapäivällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi