Kieltoja ja vääriä tulkintoja, Prix d’Amériquen jälkipyykki menossa
Monenlaista tapahtumaa oli, ennen kuin Prix d'Ameriquen voittajaa päästiin juhlimaan. Kuvassa Björn Goop, Antonio Somma ja Sebastien Guarato. Kuva: JLL-LeTrot

Kieltoja ja vääriä tulkintoja, Prix d’Amériquen jälkipyykki menossa

Björn Goop sai kahdeksan päivän kilpailukiellon häiritsevästä kaistanvaihdosta Prix d’Amériquessa. Tilanne tapahtui, kun Face Time Bourbon nousi Davidson du Pontin eteen.

Tuomaristo määräsi Goopille ajokiellon 11.-18. helmikuuta. Goopin Expressenille antaman kommentin mukaan kielto olisi ollut neljä päivää normaalitapauksessa, mutta nousi kahdeksaan päivään, kun Davidson du Pont otti laukka-askeleen.

Goopin mukaan taistelu sovittiin Jean-Michel Baziren kanssa heti maaliintulon jälkeen. ”Bazire totesi minulle, että samassa tilanteessa hän olisi tehnyt samoin. Lehdistötilaisuuden jälkeen otimme lasin samppanjaa ja nauroimme yhdessä”, Goop kertoi Expressenin haastattelussa.

Kieltopäivät aiheuttivat heti kovan spekuloinnin. Miten käy Goopin ajamisen Prix de Francessa, joka juostaan sunnuntaina 14. helmikuuta. Hevosurheilulle LeTrotista vahvistetun tiedon mukaan kielto ei ole voimassa Groupe I -tason lähdöissä, joten jos valmentaja ilmoittaa Face Time Bourbonin siihen kisaan, Goop pystyy ajamaan.

Ihan puhtain paperein ei selvinnyt Bazirekaan kilpailupäivästä. Hän häiritsi Aetos Kronoksella Prix Bold Eagle -lähdössä Guzz Mearasta ja sai neljän päivän kilpailukiellon. Lisää tuli Prix Helen Johansson -kisassa, jossa Bazire nostatti Rebella Mattersilla Goopin Wild Lovea ja sai kaksi päivää lisää kieltoa. Baziren kieltopäivät ovat 11.-16.2. Mutta myös hän pääsee ajamaan Prix de Francessa.

Huippukuskeista myös Alexandre Abrivard sai kiellon. Hän aiheutti Ameriquessa uusintalähdön Feerie Woodilla ja sai 4 500 euron sakon ja kiellon 11.-18.2.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi