Very Kronos, Ruotsin mestari 2020 ja 2021. Kuva: Anu Leppänen
Very Kronos, Ruotsin mestari 2020 ja 2021. Kuva: Anu Leppänen

Very Kronos jälleen Ruotsin mestari, Walk Out toi voiton suomalaisomistajille

Svante Båthin valmentama Very Kronos voitti Ruotsin mestaruuden viime vuonna ja nähtiin jälleen voittajakehässä Åbyssä. Sakari Ja Lauri Enbuskan Walk Out oli ykkönen montéohjastajien Ruotsin mestaruudessa.

Erik Adielsson kierrätti Very Kronoksen johtaneen Milliondollarrhymen/Mika Forss rinnalle. Very Kronos ratkaisi helposti ja voitti 500 000 kruunua ajalla 12,1a/2640m. Nora Viljasen hoitama Upstate Face kiri kakkoseksi, Milliondollarrhyme väsyi.

”Kun vauhti hiljeni, oli helppo ajaa johtavan rinnalle. Sain määrätä siinä vauhdin”, Adielsson totesi.

”Very Kronos tuntuu varmistuneen vuosien myötä. Ranskaa mietitään, mutta on osaa sanoa, lähdetäänkö sinne. Nyt pidetään pieni tauko kilpailemisessa. Very Kronos menee spermatutkimuksiin, ja katsotaan, voiko sen spermaa pakastaa”, valmentaja Båth kertoi.

Tammojen Ruotsin mestaruudesta tuli Honey Mearaksen näytös. Örjan Kihlström ajoi Readly Expressin tyttären johtoon avauspuolikkaan jälkeen. Honey Mearas tuli päätöspuolikkaan 08-kyytiä ja voitti 500 000 kruunua helposti ajalla 12,3a/2140m. Nurmos-Kontion Dixie Brick puikkasi vapaan sisäkaistan kautta kakkoseksi. Nurmoksen toinen hevonen Hevin Boko jäi hyväksytyssä lähdössä heti alussa kymmeniä metrejä. Ensimmäinen lähtöyritys uusittiin, kun lähtöauton vauhti hiljeni hetkellisesti.

”Auton vauhti vain hiljeni, syytä en tiedä. Totta kai oli huolissani, kun Honey Mearas laukkasi. Hyväksytyssä juoksussa tamma oli tosi hyvä. Se voitti helposti, vetolappuja ei tarvinnut käyttää ja korvat jäivät kiinni. Honey Meras näytti jo nyt 4-vuotiaana, että se riittää avoimia tammoja vastaan”, Kihlström sanoi. Honey Mearas voitti kesällä Stochampionatetin ja syksyllä tammaderbyn.

Kolmivuotiaiden EM-kisasta tuli huikea Ranska-Ruotsi -ottelu. Carl Johan Jepson kannusti Red Lady Expressin johtopaikalle ohi David Thomainin ajaman ja Philippe Allairen valmentaman Ivensongin. Thomain käänsi Ivensongin vapaalle sisäkaistalle. Maaliin Ivensong ja Red Lady Express tulivat aivan rinnakkain. Maalikuva kertoi Ready Cashin pojan Ivensongin voittaneen 500 000 kruunua ajalla 12,7a/2140m. Christian Perssonin valmentama Red Lady Express oli hyvä kakkonen.

”Ivensong on ollut tosi hyvä Ranskassa, se on vähän sprintterityyppinen. Tänään se meni ensimmäisen kerran ilman kenkiä. Täällä täytyy ladata heti alussa, jotta saa hyvät asemat. Luotin, että saamme tilaa open strechillä”, Thomain sanoi.

Viisivuotiaiden EM-kisassa ruotsalaiset, Elitloppet-voittaja Don Fanucci Zet ja Jubileumspokalenin sankari Aetos Kronos saivat taipua, kun tanskalainen Extreme rymisteli Steen Juulin ajamana voittoon. Aetos Kronos haki kovassa avauksessa, 06,6 ensimmäiset 500m, keulat Extremeltä. Don Fanucci Zet painui kolmanneksi sisäradalle. Extreme pinkaisi vapaata sisärataa pitkin ykköseksi ja vei 500 000 kruunua ajalla 11,2a/2140m. Aetos Kronos taisteli hyvin ja oli kakkonen, Don Fanucci Zet seurasi kolmanneksi.

”Extreme oli aivan fantastinen. Tiesin, että menemme ohi, ja uskalsin tuulettaa voittoa jo hyvissä ajoin. Tällä on kykyjä tulla uudeksi tanskalaiseksi kansainväliseksi tähtihevoseksi”, Juul sanoi.

Åbyn iltapäivä alkoi suomalaisvoitolla. Jonathan Carre kannusti Pekka Korven tallin Walk Outin ykköseksi montéohjastajien Ruotsin mestaruudessa. Sakari ja Lauri Enbuskan ruuna paineli keulaan ennen avauspuolikkaan täyttymistä. Walk Out hallitsi ja vei 100 000 kruunua ajalla 14,3a/2140m.

”Hevonen on aina vaan parempi ja parempi. Olen tosi iloinen tästä voitosta. Isot kiitokset omistajille, hoitajalla ja valmentajalle”, Carre sanoi kultamitali kaulassaan.

Hanna Lähdekorpi ja Amorcer Levallo lähtivät suosikkeina naisohjastajien Ruotsin mestaruuskisaan. Linda Sedström ajoi Stepping Moneyboyn johtopaikalle. Amorcer Levallo ravasi kolmantena toisen radan jonossa. Stepping Moneyboy paineli varmasti ykköseksi ja toi Sedströmille jo kolmannen kultamitalin. Amorcer Levallo kiri hyvin kakkoseksi.

Robert Berghin valmentama Mindyourvalue W.F. oli vakuuttava montén Ruotsin mestaruudessa. Eric Raffin kannusti ruunan kiriin 800 jäljellä. Mindyourvalue W.F. meni 250 000 kruunun voittoon ajalla 11,8a/2140m.

Onkel Investin Roubine joutui taivaltamaan pitkään toisen radan vetäjänä 3-vuotislähdössä ja pinnisti Björn Goopin ajamana hyvin kakkoseksi. Mats E Djusen ajama Imhatra Am kiersi puolimatkassa eteenpäin ja meni johtohevosen taakse. Muscle Hillin ja Tamla Celeberin tytär kiri vapaata sisäkaistaa voittoon.

Team Melkko & Sorosen Bellatrix Club ravasi neljännen peräkkäisen voiton torstaina Bollnäsissä. Jorma Kontio ajoi Mats Havulehdon hoitaman 4-vuotiaan tamman ykköseksi ajalla 13,4a/1640m. Garde Hästar Ab on omistaja.

Marko Korven Indy Lane oli hurjana Eskilstunassa perjantaina. Sara Korven hoitama Ready Cashin poika eteni ykköseksi ajalla 11,9a/2140m. Journey Hästar Ab omistaa ruunan.

Bodenissa ajettiin pisteravit lauantaina. Hannu Rantatorikan Lövabos Julle kiri voittoon Katariina Palomäen ajamana. Jarmo Männyn ohjastama ja Sari Jauhojärven valmentama Cover Princess oli vahvin johtavan rinnalta. Marttistrip/Tomi Haapio ja Birbone O.K./Antero Heinonen toivat voitot Petri Salmelalle.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi