Very Kronos voitti miljoonalähdön, hienoja suomalaissuorituksia 75-lähdöissä
Very Kronos voitti Sundsvall Open Trotin. Arkistokuva: Anu Leppänen

Very Kronos voitti miljoonalähdön, hienoja suomalaissuorituksia 75-lähdöissä

Svante Båthin valmentama Very Kronos valloitti Sundsvall Open Trotin Bergsåkerissa Erik Adielssonin ajamana. Suomalaisten omistamat hevoset menestyivät hienosti 75-lähdöissä. Melkko & Sorosen MAS Capacity oli hyvä kakkonen hopeadivisioonassa, ja Mika Haapakankaan Tattoo Avenger valloitti Klass I:n. MAS Capacity ja perjantain voittaja Didi Dam nähdään seuraavaksi Suomessa.

Adielsson ajoi Very Kronoksen päättäväisesti johtopaikalle, vaikka ulkoa tuli monta uhkaajaa. Very Kronos veti avauspuolikkaan 08,6-kyytiä. Ready Cashin 7-vuotias poika piti paikkansa varmasti maaliin saakka ja nappasi miljoona kruunua ajalla 11,3a/2140m. Ykkönen oli Very Kronoksen ensimmäinen tänä vuonna.

Esprit Sisu luovutti johtopaikan Very Kronokselle. Se pinnisti hienosti kakkoseksi. Who’s Who kiri takaa kolmanneksi. Milligan’s School väsyi johtavan rinnalta.

”Tiukat paikat olivat lähtöauton takana. Hevonen meni peitsiä, mutta pudotti raville 100 metriä ennen linjaa. Hoitaja Mia Båth tekee suuren työn hevosen kanssa, minä vain lainaan hevosta kilpailutilanteessa. Olo on todella helpottunut kahden epäonnistumisen jälkeen”, Adielsson sanoi.

”Tuntuu aivan mahtavalta, että nyt voitetaan. Kaksi viimeistä laukkastarttia eivät ole olleet hevosesta johtuvia. Esprit Sisu oli minulla aikaisemmin treenissä ja Daniel Wäjersten töissä. Omistajan kanssa keskustelemme jatkosta. Ranska on mahdollinen. Mutta ehkä puolustamme Ruotsin mestaruutta seuraavaksi”, Båth totesi.

Toto75-kierros käynnistyi hienotasoisella hopeadivisioonalla. Reijo Liljendahlin superlahjakkuus Admiral As kiersi keulaan kierroksen juoksun jälkeen. Se paineli Örjan Kihlströmin ajamana helppoon voittoon ajalla 12,4a/2640m. Suur-Hollola -kakkonen MAS Capacity palasi tauolta hienossa vedossa. Rikard N Skoglund käänsi kiriin takasuoralla, ja MAS Capacity singahti väkevästi Admiral Asin tuntumaan. Suomalaisruuna oli hyvä kakkonen.

”Victory Tillylle kaikki kunnia, mutta Admiral As on paras hevonen, jolla olen ajanut”, Liljendahl kehui. ”Kihlström yhtyi kehuihin. Admiral voi voittaa jotain suurta tulevaisuudessa.”

”MAS Capacity on tehnyt Suur-Hollolan alkueristä lähtien hienoja juoksuja, eikä ole enää ailahdellut kuten aikaisemmin. Sanoin jo ennen lähtöä, että kohtaamme melkein Face Time Bourbonin, joten Admiral Asille ei ollut häpeä hävitä. Tämä startti palveli Suomen mestaruutta, joka ajetaan ensi lauantaina”, Janne Soronen kertoi. ”Didi Dam voitti perjantaina, ja sen kanssa tähtäämme Villinmiehen Tammakilpailuun.”

Kylmäveristen Ruotsin mestaruudesta tuli Månlykke A.M:n näytös. Gunnar Melander ajoi eturivin uloimmalta lähtöradalta heti eteenpäin, Månlykke paineli avauspuolikkaan 21,5. Sen jälkeen Melander sai rauhoittaa vauhtia. Takasuoralla Månlykke lähti omille teilleen ja voitti varmasti ajalla 24,0a/2640m. Örjan Kihlströmin ajama Björs Frej kiri kakkoseksi.

”Heti maaliintulon jälkeen Jan-Olov Persson onnitteli ja sanoi, että nyt meillä on yhtä monta mestaruutta 12 kappaletta. Månlykke tuntui harvinaisen rauhalliselta tänään lämmityksessä, mutta piristyi heti, kun tultiin esittelyyn, yleisö varmaan sytytti sen”, Melander sanoi.

Klass I ajettiin 3140 metrin matkalla. Sari Sillanpään ja Juha Lehtolan kasvattama Tattoo Avenger ravasi yllätysvoiton, voittajakerroin oli 22,47. Magnus A Djuse jäi Tattoo Avengerin kanssa ilman vetoapua toisella radalle. Kun selkiä tuli eteen, Mika Haapakankaan valmentama Tattoo Avenger juoksi kolmantena toisen radan jonossa. Suosikki Mateo de Reve johti, mutta ei voinut mitään Tattoo Avengerin kovalle loppukirille. Talli Lillin 6-vuotias ruuna tienasi 110 000 kruunua ajalla 15,3a/3140m.

”Viimeksi Tattoo Avenger juoksi johdossa, mutta se menee paremmin selkäjuoksulla. Se on oikea hevonen, ja tänne kotiradalle olimme ladanneet. On tosi mahtavaa voittaa täällä”, Veikko Haapakangas sanoi. ”Tämä oli ensimmäinen 75-voitto kotiradalla. Tattoo Avenger voitti 4-vuotiaana derbykarsinnan, ja sen luokka on aina tiedetty. Nyt olemme antaneet sille mäkitreeniä”, Mika Haapakangas jatkoi. Tallikaveri Gogobet Sisu kiri pronssidivisioonassa hyvin neljänneksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi