Ecurie D ravasi uljaasti muiden ohi Meadowlandisin maalisuoraa lauantaina. Cuatro de Julio seurasi takaviistosta. Kuva:
Ecurie D ravasi uljaasti muiden ohi Meadowlandisin maalisuoraa lauantaina. Cuatro de Julio seurasi takaviistosta. Kuva:Lisa Photo

Kuningas, Kreivi ja maailman paras hevonen Ecurie D -”Olen sanaton!”

Ecurie D juoksi oriiden ME-ajan toukokuun kuumassa yössä New Jerseyssä.

“Kung” Åke Svanstedt on ohjastaja ja valmentaja, Marko Kreivi ja Süleyman Yüksel omistavat ja ravilegenda Jean-Pierre Dubois on kasvattanut Ecurie D:n, joka avasi 6-vuotiskauden voittoajalla 07,9.

Tim Tetrick ajoi Lovedbythemassesin keulaan, jonne puolimatkassa ryntäsi Andy McCarthyn käskyttämä Cuatro de Julio. Ecurie D ilmestyi sen rinnalle loppukaarteessa. Maalisuoralla Svanstedtin upea ori porskutti puolitoista hevosen mittaa edelle.

Duboisin toinen kasvatti, 4-vuotias Cuatro de Julio oli toinen ajalla 08,0 ja myös 4-vuotias Bella Bellini ohitti Lovedbythemassesin. Tamman tulos oli 08,1. Dexter Dunn ajoi.

Ecurie D on voittanut kaikki kolme starttiaan Pohjois-Amerikassa. Neljä hevosta on mennyt vielä lujempaa: ruuna Homicide Hunter 07,6, tammat Atlanta ja Manchego 07,7 ja ori Sebastian K 07,7. Ruotsalainen Sebastian K teki tuloksensa Åke Svanstedtin ohjastamana Pocono Downsin 5/8-mailin (1005,84 m) radalla.

Amerikkalaiset tilastoivat tuloksen vanhempien oriiden mailin ratojen ME:ksi. Kung-Åke on ajanut saman ajan Meadowlandsissa 3-vuotiaalla Six Packilla syksyllä 2018.

Lämpöaalto tuotti ravi-iltaan poikkeuksellisen +30 asteen helteen, kun 170 450 dollarin Arthur J Cutler Memorial ajettiin puoli kymmenen jälkeen.

Paikalla olivat Marko Kreivi ja Jorma Kontio. “Olen aivan sanaton. Suurkiitokset Åke ja Sarah Svanstedt!” Kreivi kirjoitti twitteriinsä.

“Nuo iäkkäämmät hevoset eivät toimi kuin nuoret, jotka tarvitsevat ainakin meiltä startin pari ollakseen parhaimmillaan. Olin siis luottavainen. Sanoimme Åken kanssa etukäteen, että kyllä se 08-ajan menee, mutta 07,9 oli melkoisen vaikuttavaa. Olen tosi ylpeä”, Sarah Svanstedt riemuitsi voittajakehässä.

“Kun sitä seuraa kotona, se on aina huoleton ja iloinen hevonen. Kun se tulee radalle, se vaihtaa kilpailumoodiin. Se ei ole mitenkään aggressiivinen, vaan latautunut. Rakastan hevosia, jotka tietävät tulevansa kisoihin. Niistä näkee, että nyt ne ovat valmiita taistelemaan voitosta.”

Marko Kreivi, Ecurie D ja Jorma Kontio.
Marko Kreivi, Ecurie D ja Jorma Kontio.Marko Kreivin twitter.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi