Lara Bokolle suurpotti Trav-Oaksissa, kaksoisvoitto suomalaisomistajille
Lara Boko ja Isabella Tervonen Trav-Oaks -voiton jälkeen. Kuva: Satu Laakso

Lara Bokolle suurpotti Trav-Oaksissa, kaksoisvoitto suomalaisomistajille

Kolmivuotiaiden tammojen Svenskt Trav-Oaksista tuli täydellinen suomalaisjuhla Solvallassa lauantaina. Oraviston Tallin omistama Lara Boko vei 2,8 miljoonan kruunun voiton. Onkel Invest Oy:n Bright Crystal kiri kakkoseksi ja tienasi 1,4 miljoonaa kruunua.

Timo Nurmoksen tallista kilpaili neljä hevosta Trav-Oaks -finaalissa. Senorita Tokio piti sisäradalta johtopaikan. Mika Forss ajoi tarkasti Lara Bokolla, ja valjakko eteni keulahevosen rinnalle, vaikka sinne mieli myös Kashmir River. Björn Goopin ajama Bright Crystal seurasi sisäradalla Senorita Tokiota.

Maalisuoralla Lara Boko oli selvästi vahvin. Djali Bokon tytär paineli ykköseksi ajalla 12,1a/2140m. Isabella Tervonen on voittajan hoitaja. Bright Crystal sai johtavan takaa kiritilaa ja pujotteli kakkoseksi. Iida Lind on sen hoitaja. Mika Vihelän kasvattama Identity oli kuudes maalissa.

”Olen todella ylpeä Lara Bokosta. Voittaa tällainen kilpailu johtavan rinnalta. Lara Boko on vähän tiukka ja omapäinen tyttö. Jouduimme ajamaan sitä pitkään treeneissä yksinään. Kesällä tamma sai juonen päästä kiinni”, Nurmos sanoi.

”Lara Boko lämmitti hyvin, ja auton takana ei ollut ongelmia. Kun pääsimme johtavan rinnalle, niin sen jälkeen uskoin tammaan paljon. Lara Boko oli vain paras tänään. Tämä on tosi suuri voitto minulle”, Forss kertoi.

”Oli tosi jännittävä päivä. Uskoin, että Lara Boko on yksi ikäluokan parhaista, mutta laukkoja on tullut. Tämä on ravielämäni suurin voitto”, omistajajoukkueesta Kristian Andersson kertoi.

Svenskt Trav-Kriteriumista tuli jälleen Daniel Redénin ja Örjan Kihlströmin juhlat, viime vuonna Brambling oli ykkönen, tänä vuonna Francesco Zet. Robert Berghin Kavatosåfin piti sisäradalta johtopaikan, Nurmoksen Mister Invictus eteni rinnalle.

Kihlström sai paikan Mister Invictuksen takaa. Kierros jäljellä Kihlström käänsi hevosensa kiriin. Francesco Zet eteni kolmatta rataa ja jätti maalisuoralla muut kauaksi taakseen. Neljän miljoonan kruunun ykkönen tuli ajalla 12,7a/2640m. Global Cashflow kiri kakkoseksi ja Mellby Jinx kolmanneksi. Mister Invictus laukkasi loppukaarteessa. Marjaana Alaviuhkolan ja Anne Siljamäen kasvattama That’s So Clever oli kahdeksas.

”Francesco Zet tuntui fantastisen hyvältä jo pruuvilähdössä. Daniel oli myös kehunut, että hevonen on todella hyväntuntuinen. Viimeisessä kurvissa hevonen vähän jarrutteli, mutta lähti menemään, kun avasin korvat. Maharajahilla voiton kriteriumin yhtä ylivoimaisesti”, Kihlström sanoi.

Lisää suomalaismenestystä tuli Klass I -finaalissa. Juha Lehtolan ja Sari Sillanpään kasvattama ja Talli Lillin omistama Tattoo Avenger lähti matkaan radalta 12. Se kiri hurjaa vauhtia, mutta loppukaarteen laukka hidasti menoa. Kun askeleet löytyivät, Magnus A Djuse sai päästellä Mika Haapakankaan valmentamalla Le Monteilin pojalla varmasti 220 000 kruunun voiton ajalla 12,5a/2140m.

Reijo Liljendahlin Admiral As oli suursuosikki Toto75-pelin avauskohteessa. Örjan Kihlström ajoi Ready Cashin 5-vuotiaan pojan johtopaikalle kierros ennen maalia. Admiral As hallitsi ja viiletti 250 000 kruunun voittoon ajalla 11,8a/2140m.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi