Petri Salmela sai iloita kaksoisvoitosta kotiradallaan. Kuva: Anu Leppänen
Petri Salmela sai iloita kaksoisvoitosta kotiradallaan. Kuva: Anu Leppänen

Leave Your Sox On, Salmela ja Forss Bodenin mestarit

Bodenin syyskauden avaus Mäster Gustafs Pokal sujui suomalaistahdissa. Mika Forss ajoi Petri Salmelan valmentaman Leave Your Sox Onin finaalin parhaaksi, ykkönen oli 100 000 kruunua. M.T. Oberon varmisti Salmelan tallin kaksoisvoiton.

Jo karsintalähdöt näyttivät, mitä tuleman pitää. Forssin ajama M.T. Oberon pinnisti ensimmäisen karsinnan parhaaksi ohi Tomi Haapion Medias Fasth Onen. Forss voitti myös toisen, isompivoittosummaisten karsinnan. Leave Your Sox On eteni ykköseksi. Haapion Einstein Sisu otti kakkossijan.

Finaalissa Leave Your Sox On starttasi takamatkalta. Se jäi kiertämään kolmatta rataa ja pääsi johtaneen Medias Fasth Onen rinnalle viimeisellä takasuoralla. Salmelan hevonen oli uskomaton, se vähät välitti raskaasta juoksusta, vaan paineli varmaan voittoon ajalla 13,2/1660m. Antero Heinosen ajama M.T. Oberon kiri kakkoseksi, Medias Fasth One oli kolmas. ”On tämä hevonen uskomattoman vahva. Hoitaja Lisa kertoi, että Leave Your Son Onilla on vielä kilpailujen jälkeenkin puhtia karsinassa. 300 jäljellä avasin korvat, ja siten mentiin. 75-lähdöissä tällä on ollut huonoa tuuria lähtöratojen suhteen. Mutta luokka riittää myös niissä”, Forss kertoi.

Janita Luttusen B.Sacamano ansaitsee sisupuukon Leave Your Sox Onin tavoin. Se häirittiin laukalle alkumatkalle. Jens Eriksson ei kärryillä häkeltynyt, vaan ajoi eteenpäin. B.Sacamano eteni johtavan rinnalle ja erkani siitä vakuuttavaan voittoon. Jaana Törmäsen Montales kiri Mika Jauholan ajamana kakkoseksi.

Iida Lanton Nehemiah toi myös voiton Suomeen. Se kiri John Östmanin ajamana ykköseksi 2640 metrin ryhmässä. Johtanut Merriman S.G. sai taipua Nehemiah-ruunan puristuksessa. Voittotulos oli 16,2a.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi