Robert Bergh on Mindyourvalue W.F:n valmentaja ja ohjastaja. Kuva: Jarno Unkuri
Robert Bergh on Mindyourvalue W.F:n valmentaja ja ohjastaja. Kuva: Jarno Unkuri

Månlykke A.M. ja Mindyourvalue W.F. Solängetissä, Suomeen Toto75-pelistä suurvoitto

Suosikki Månlykke A.M. ja yllättäjä Mindyourvalue W.F. ravasivat voitot Solängetin Toto75-kierroksen päälähdöissä. Monet yllätykset nostivat 7 oikein voitto-osuuden 9,3 miljoonaan kruunuun. Viidestä systeemistä löytyi 7 oikein tulos. Yksi niistä oli pelattu Veikkauksen kautta Suomesta. 192 kruunun peli poiki 9,7 miljoonan kruunun potin alavoittoineen.

Toto75-kierros alkoi kylmäveristen eliittilähdöllä. Gunnar Melander latasi Månlykke A.M:n keulaan, ja juoksu ratkesi siihen. Tangen Haap laukkasi ja putosi porukan hännille. Melander sai ajaa rauhassa, ja Månlykke pinkoi lopulta helppoon voittoon ajalla 25,2a/2640m.

”Tämä on fantastisen hieno hevonen. Sillä on jopa isompi kapasiteetti kuin isällään Månprinsen A.M:llä. Se menee korkealla pulssilla ja tuottaa vähemmän maitohappoja kuin isänsä. Solvallassa kilpailemme marraskuussa ja sen jälkeen Bjerkessä Jacob Mayers Pokal -lähdössä, jonka Månprinsen voitti”, sanoi Melander, joka ajoi toisen 75-voiton Tekno Lynetillä.

Kultadivisioonasta tuli Mindyourvalue W.F:n näytös. Robert Bergh ajoi sen keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Mindyourvalue W.F. rummutti tasaisen kovaa maaliin saakka ja voitti helposti ajalla 11,6a/2140m. Global Adventure kiri kakkoseksi ja Samu Sundqvistin ajama Selmer I.H. kolmanneksi. Jonna Irrin ja Taneli Säteen Majestic Man kiri terävästi viidenneksi ja teki erinomaisen debyytin kultadivisioonassa. Suosikki Seismic Waven ravi ei ollut kohdillaan, ja jenkkiruuna jäi seitsemänneksi.

”Kaikki sujui tänään ilman ongelmia, ja Mindyourvalue meni omasta halustaan eteenpäin ja teki itse juoksun. Meillä on vähän suunnitelmia kilpailla talvella Ranskassa”, Bergh kertoi.

Janita Luttusen B.Sacamano jatkoi vahvoja esityksiä Klass II -sarjassa. Se joutui avauskierroksen ravaamaan johtaneen Bowling Orlandon rinnalla ja sai sitten hetkeksi selän eteensä. Viimeisellä takasuoralla Micael Melander ajoi eteenpäin. Johtohevosen B.Sacamano kukisti, mutta johtoparin takaa kiritilaa saanut Simb Zacky pinkoi niukasti ykköseksi Magnus A Djusen ajamana. B.Sacamano tienasi 55 000 kruunua.

Tasokas pronssidivisioona päätti Toto75-pelin. Daniel Wäjerstenin suosikki Gooner kiersi avauspuolikkaan kolmatta rataa ja eteni johtohevosen rinnalle. Gooner sai otteen jo loppusuoralla, mutta takaa tuli tallikaveri Xanthis de Roi, jonka Mats E Djuse ohjasti ykköseksi. Kaksoisvoitto Wäjerstenille, jonka Bowling El Mar voitti Diamantstoetin Örjan Kihlströmin ajamana. Petri Salmelan Leave Your Sox On kiri takaa Mika Forssin ajamana väkevästi kolmanneksi. Tattoo Avenger laukkasi alussa ja loppukaarteessa.

Ravipäivä alkoi hienolla suomalaisvoitolla. Mika Haapakankaan valmentama Gogobet Sisu oli vahvin stayerlähdössä. Mika Forss ajoi Googoo Gaagaan 5-vuotiaan pojan johtaneen Make It Rainin rinnalle. Scuderia Achillean omistama Gogobet Sisu ratkaisi helposti ja eteni 30 000 kruunun voittoon ajalla 16,2/3180m. Make It Rain sinnitteli neljänneksi. ”Lähdössä ei ollut paljon hevosia, ja pitkä matka oli plussaa. Lisäksi Gogobet Sisu oli jo ennakkoon lähdön paras hevonen, joten voitto tuli helposti”, Forss sanoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi