Manny Muscle ravasi arvokkaan kakkossijan, Chicharitalle SE-tulos
Elokuussa Hannu ja Mikko Laakkonen juhlivat Always Readyn voittoa. Kuva: Anu Leppänen

Manny Muscle ravasi arvokkaan kakkossijan, Chicharitalle SE-tulos

Hannu ja Mikko Laakkosen kasvattama ja omistama Manny Muscle juoksi 800 000 kruunun arvoisen kakkossijan 3-vuotiaiden oriiden/ruunien Breeders’ Crown-finaalissa Eskilstunassa. Mikael Kopolan ja Teemu Parttimaan Chicharita voitti Diamantstoetin 4-vuotiaiden tammojen SE-ajalla 13,1/2140m.

Örjan Kihlström piti Daniel Redénin Mister Herculeksella sisäradalta johtopaikan. Ulf Ohlsson ohjasti Manny Musclen johtohevosen taakse. Suosikki San Moteur laukkasi. Ohlsson nosti Manny Musclen pois johtavan selästä, ja samalla Kihlström ajoi eteenpäin. Mister Hercules paineli helposti ykköseksi ajalla 12,2a/2140m. Reijo Liljendahlin valmentama Manny Muscle sai viime hetkillä kiritilaa ja eteni kolmatta rataa pitkin kakkoseksi.

Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu avasi johtoon 4-vuotiaiden tammojen finaalissa, josta Mascate Match joutui jäämään pois. Per Nordströmin valmennettava painoi keulassa ohjaksille ja väsyi lopussa. Örjan Kihlströmin ajama Milady Grace kiri kolmannesta ulkoa voittoon ja veti perässään Golden Tricksin kakkoseksi. Redénin talliin meni kaksoisvoitto. Jorma Kontion ajama Ganga Bae jaksoi johtavan rinnalta kolmanneksi. Mertsi Grönstrandin omistama Orlando sijoittui kuudenneksi.

Eagle Eye Sherryn komennossa mentiin 3-vuotiaiden tammojen finaalissa. Björn Goopilla oli helppo työ luotsata Bold Eaglen tytär 1,6miljoonan kruunun voittoon ajalla 12,6a/2140m. Loaded Maria kiri kakkoseksi.

Robert Berghin valmentama Hail Mary oli suursuosikki 4-vuotiaiden oriiden/ruunien finaalissa. Googoo Gaagaan poika oli kaiken luottamuksen arvoinen. Per Lennartsson ajoi Hail Maryn helposti johtopaikalle. Valjakko hallitsi lähdön tapahtumia ja voitto tuli ajalla 11,5a/2140m. Kontion ajama Brother Bill kiri väkevästi kakkoseksi. ”Tuntui, että Hail Mary oli parempi kuin koskaan. Se ei rullinut, vaan ravasi todella hyvin. Avauskierroksen 12-vauhtia se meni hölkäten”, Lennartsson kehui.

Sunnuntain 75-kierros käynnistyi komealla suomalaisvoitolla. Jorma Kontio ajoi Chicharitan Diamantstoetissa johtopaikalle avauskaarteeseen mentäessä. Timo Nurmoksen valmennettava irtosi ylivoimaiseen voittoon ajalla 13,1/2140m. Tulos on uusi SE, Stoneisle Lilianin edellinen ennätys oli 13,5. Mikael Kopola ja Teemu Parttimaa ovat voittajan kasvattajat ja omistajat. Ykköspalkinto oli 110 000 kruunua.

”Chicharita on hieno tamma, joka on saanut ottaa pitkään rauhallisesti. Tänään se lämmitti hyvin, ja sillä oli lisätty varustukseen goggles-silmälaput ja vedettävät korvapallot. Niitä ei Jorman tosin tarvinnut vetää. Hevonen kehittyy ja on mennyt hyvin koko ajan. Tässä on tulevaisuuden hevonen. Mitään ongelmia ei ole ollut. Tamma on saanut kehittyä rauhassa niin psyykkisesti kuin fyysisesti, siksi olemme kilpailleet harvakseltaan”, Nurmos sanoi Kanal75:llä.

Kontio nähtiin voittajaesittelyssä myös MAS Capacityllä. Katja Melkon valmentama ruuna piti sisäradalta johtopaikan ja jätti muut kauaksi taakseen. Voittotulos oli 12,9a/2140m.
Pekka Korven talliin meni montélähdön voitto. Alice Molinin ohjastama Walk Out eteni helposti ykköseksi ajalla 15,0a/2140m.

Jari Åkerfeldtin valmentama Zeolit hallitsi alokassarjaa Björn Goopin ajamana. Nina Pettersson-Perklénin valmentama Westside Instinct nousi takamatkalta kakkoseksi ja juoksi ajan 16,4/2160m.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi