Manny Muscle ravasi Ruotsin Kriteriumin finaaliin, näin ajettiin karsinnat
Hannu ja Mikko Laakkonen saavat jännittää Manny Musclesia kriteriumfinaalissa. Kuvassa veljekset Always Readyn ja Kari Rosimon kanssa. Kuva: Anu Leppänen

Manny Muscle ravasi Ruotsin Kriteriumin finaaliin, näin ajettiin karsinnat

Hannu ja Mikko Laakkosen kasvattama ja omistama Manny Muscle kiri napakasti kakkoseksi kriteriumkarsinnoissa, jotka ajettiin Solvallassa. Reijo Liljendahlin valmentama Muscle Hillin ja Naughty Nannyn poika nähdään lauantaina 26. syyskuuta ajettavassa finaalissa.

Näin ajettiin tammakriteriumin ja kriteriumin karsinnat:

Svenskt Trav-Oaks – karsinnat

1.karsinta: Timo Nurmoksen valmentama Hoboken Am oli vakuuttava. Jorma Kontio ajoi sen johtopaikalla, ja voitto tuli ajalla 13,7a/2140m. Muscle Hillin tytär on voittanut kaikki 5 kilpailuaan. Leif Witaspin Chablis Ribb (Raja Mirchi) kiersi takasuoralla neljännen radan kautta Hobokenin perään ja seurasi kakkoseksi ja vei toisen finaalipaikan. M.T.Perette (The Bank) näytti hieman epävireiseltä. Se laukkasi loppukaarteessa.

2.karsinta: Björn Goop piti Eagle Eye Sherryllä (Bold Eagle) sisäradalta johtopaikan. Annika Goopin kasvattama tamma irtosi lopussa vaivatta muista ja voitto ylivoimaisesti ajalla 14,1a/2140m. Svante Båthin valmentama Beware Kronos (Muscle Hill) kiersi ensin johtavan rinnalle ja matkasi sen jälkeen toisessa ulkona. Se kiri Erik Adielssonin ajamana kakkoseksi ohi Maroma Wibbin (Maharajah). Hall Of Am kiersi loppukaarteessa kakkostaistoon, mutta laukkasi.

3.karsinta: Örjan Kihlström pääsi voittajaesittelyyn suuryllättäjällä. Roger Walmannin valmentama Heloise Am (Trixton) syöksyi kolmannesta ulkoa kiriin ja voitti ajalla 13,9a/2140m. Björn Goopin Circus (Readly Express) kiri vahvasti kakkoseksi. Loaded Marian (Trixton) keikkui alussa kolmannella radalla, eikä kiri kantanut kärkitaisteluun. Globalizer (Bold Eagle) laukkasi.

4.karsinta: Daniel Redénin Beauty Kronos starttasi radalta 12 ja juoksi kolmannessa parissa ulkona. Se kiri Örjan Kihlströmin ajamana voittoon ajalla 13,6a/2140m. Claes Sjöströmin Nikita Sunrise (Maharajah) kiri sisäpareista kakkoseksi. Suosikki Hill’s Angel (Muscle Hill) singahti keulaan. Tamma painoi ohjaksille, ja se näkyi lopussa. Hill’s Angel väsyi totosijojen ulkopuolelle.

5.karsinta: Trixtonin ja Fama Curritin tytär Barbro Kronos hallitsi viidettä karsintaa. Erik Adielsson ajoi Svante Båthin valmentaman tamman keulaan lähtösuoran päässä. Voitto tuli varmasti ajalla 12,9a/2140m. Björn Goopin Wallawalla Broline (Raja Mirchi) juoksi johtavan takana. Se kiri kakkoseksi ohi Honey Mearasin (Readly Express), joka taivalsi johtavan rinnalla. Samaritana (Ready Cash) laukkasi alkumatkalla.

6.karsinta: Jasmine Isingin valmentama Ester Wibb (Orlando Vici) painui johtopaikalle ja veti perille asti. Sen voittotulos oli 13,4a/2140m. Oscar J Andersson ajoi. Roger Walmannin tallin Crashed Eggs (Readly Express) kiri kakkoseksi. Hannu ja Mikko Laakkosen Alien Hill (Muscle Hill) taisteli tiukasti finaalipaikasta, mutta jäi niukasti kolmanneksi.

Svenskt Trav-Kriterium -karsinnat

1.karsinta: Armani Degato (Raja Mirchi) riehui johtopaikalla ja paineli avauskierroksen 09,3. Kevin Oscarsson nosti A Good Pointin (Maharajah) ajoissa toiselle radalla, kun Armani Degato alkoi väsyä. Sören Norbergin valmentama A Good Point painui keulaan ja piti ykköseksi ajalla 13,7a/2640m. Daniel Redénin Beacon Kronos (Father Patrick) lähestyi lopussa kovasti ja eteni kakkoseksi ja finaaliin ennen Marre’s Dreamboyta (Maharajah). Veijo Heiskasen Kurri Jari Boko (Make It Happen) jäi loppukaarteen ruuhkaan ja putosi hännille, mutta ehti vielä kuudenneksi. Timo Nurmoksen Napoleon Cash (Djali Boko) kiri näyttävästi jo kakkoseksi, mutta veto ei kantanut maaliin saakka.

2.karsinta: Redén-Kihlström -kaksikko vei toisen karsinnan. Brambling (Bold Eagle) kiersi johtaneen Despot Powerin (Readly Express) rinnalle. Örjan Kihlström karautti keulaan päätöspuolikkaan alkaessa, ja Brambling voitti ajalla 13,9a/2640m. Black And Quick jäi alussa kolmannelle radalla ja pakitteli kuudenneksi sisäradalle. Jörgen S Erikssonin ajama ja valmentama Up And Quickin poika kiri vahvasti kakkoseksi ja jätti Hennessy Amin finaalin ulkopuolelle.

3.karsinta: Robert Berghin tahdissa mentiin kolmas karsinta. Hän ajoi Head Runin (Sahara Dynamite) keulaan lähtökiihdytyksessä. Suursuosikki Elegant Ima (Maharajah) kiersi johtohevosen rinnalle. Head Run punnersi väkevästi loppuun saakka ja piti ykköseksi ajalla 13,5a/2640m. Svante Båthin Twigs Honor (Voltiqeur de Myrt) kiri johtavan takaa niukasti kakkoseksi ja jätti Elegant Iman kolmanneksi ja ulos finaalista. Elegant Ima kärsi uransa ensimmäisen tappion kahdeksannessa startissa. Global Badman (Yield Boko) yritti kiriä takaa, muttei edennyt.

4.karsinta: Timo Nurmos ja Jorma Kontio nähdään kriteriumfinaalissa. Henry Flyer Sisu (Bold Eagle) lähti kolmannesta ulkoa kiriin ja paineli varmasti kovien kilpakumppaneiden ohi. Voittotulos oli 14,4a/2640m. Stefan Melanderin valmentama Hell Bent For Am (Muscle Hill) johti ja sai vetää mieleistään vauhtia. Se piti kakkoseksi, muttei pystynyt vastaamaan Henry Flyer Sisun loppuvetoon. Selected News (Maharajah) ei saanut vapaata kiritilaa ja tuli Hell Bent For Amin takana kolmanneksi. Mister Hercules (Trixton) juoksi johtavan rinnalla ja jäi totokolmikon ulkopuolelle.

5.karsinta: Suosikki Önas Prince (Chocolatier) sai takarivin lähtöpaikalta loistojuoksun ja matkasi toisessa ulkona. Per Nordström käänsi kiriin viimeisen takasuoran alussa, ja Önas Prince paineli jo päätöspuolikkaan alkaessa keulaan. Voitto tuli varmasti ajalla 13,3a/2640m. Hannu ja Mikko Laakkosen Manny Muscle (Muscle Hill) juoksi toisen jonon hännillä. Reijo Liljendahlin valmennettava sai kirivaihteen silmään loppukaarteessa ja kiri vinhasti kakkoseksi Erik Adielssonin ajamana. Jeppas Unplugged (The Bank) laukkasi ja Calgary Games (Readly Express) ei startannut.

6.karsinta: Björn Goopin San Moteur (Panne de Moteur) voitti viimeisen karsinnan ja jatkaa uraansa ilman tappioita viiden kilpailun jälkeen. Goop karautti hevosensa johtaneen Mary Amin (Muscle Hill) rinnalle. San Moteur oli maalisuoralla omaa luokkaansa ja viiletti ykköseksi ajalla 14,9a/2640m. Fire Piston (Ready Cash) seurasi toisesta ulkoa kakkoseksi valmentaja Admir Zukanovicin riemuksi. Kuyt F.Boko (Conway Hall) ei saanut vapaata kiritilaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi