Katja Melkon hevoset olivat vauhdissa Solvallassa. Kuva: Anu Leppänen
Katja Melkon hevoset olivat vauhdissa Solvallassa. Kuva: Anu Leppänen

Melkko-Kontion tahtiin mentiin Solvallassa – "eka kerta kolme voittoa"

Solvallan lounasravit alkoivat Team Melkko & Sorosen ja Jorma Kontion tahdissa. Garde Hästar Ab:n Bellatrix Club voitti ensimmäisen ja Juhani Ruotsalaisen ja Henry Saurasen Driverlane toisen lähdön. High On Pepper jatkoi ykkösellä kolmannessa lähdössä ST:n nuorten sarjassa.

Italiassa syntynyt Bellatrix Club taivalsi 4-vuotiaiden tammojen lähdössä johtohevosen rinnalla. Kun Kontio antoi menoluvan, Infinitifin tytär porhalsi ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,6a/1640m. ”Tamma on startannut tiuhaan ja mennyt hyvin. Tänään se voitti tosi helposti”, Kontio sanoi. Ykkönen oli Mats Havulehdon hoitaman Bellatrix Clubin kolmas peräkkäinen.

Love Youn poika Driverlane palasi syyskuussa pitkältä tauolta. Avauskilpailussa ei vielä tullut menestystä, mutta nyt tuli. Kontio ajoi Driverlanen keulaan. Rauhallisen matkavauhdin jälkeen ruuna lähti lopussa omille teilleen ja voitti ajalla 15,1a/2140m ennen Jouni Vikmanin Xerxes Millpondia. ”Tämä oli nyt aivan eri hevonen kuin ensimmäisessä startissa. Driverlane oli tosi hyvä tänään”, Kontio totesi.

Bellatrix Club ja Driverlane tienasivat 40 000 kruunua. High On Pepper vei iltapäivän suurimman palkinnon 60 000 kruunua. Kontio ei ladannut sisäradalta täysillä. Hän ajoi eteenpäin kierros jäljellä, ja High On Pepper eteni johtavan rinnalle. 3-vuotias Ready Cashin poika voitti varmasti ajalla 13,9a/2140m. Kai P Jussilan Vincent C.D. kiri kolmanneksi. ”Tämä on hieno readycashiläinen. Siinä on paljon potentiaalia, ja se tienaa ison voittosumman. Se on löytänyt rytmin ja tuntui niin hyvältä, että ajoin ajoissa eteenpäin”, Kontio kehui.

Janne Soronen tavoitettiin voittojen jälkeen: ”Bellatrix Club tehnyt hyvät juoksut 5 viimeisessä kilpailussa, ja tänään se oli erittäin hyvä. Driverlanella operoitiin polvet, siksi tauosta tuli pitkä, kun annettiin sen rauhassa parantua ja valmentautua. Viimeksi se ei ihan tehnyt täyttä totta ja lähtökin oli tosi kova. Nyt laitettiin lappuja, ja meno parani. High On Pepper tuli meille loppukeväästä Jerry Riordanilta. Se on saanut voimatreeniä ja on tehnyt hienot juoksut kaikissa kolmessa kilpailussa.”

”Tämä on ollut oikea huippuviikko meille. Solvallassa on tullut viikon aikana kuusi voittoa. Ja tämä on varmasti eka kerta, kun ajamme Solvallassa kolme voittoa.”

Lisää suomalaismenestystä tuli päätöslähdössä. Jonathan Carre ohjasti Korven tallin Walk Outin montélähdön ykköseksi. Lauri ja Sakari Enbuskan ruuna nappasi kauden viidennen voiton ja tienasi 40 000 kruunua ajalla 13,5a/2140m.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi