Petteri Joen tallista kilpailee viisi hevosta Bodenin kierroksella. Kuva: HU arkisto
Petteri Joen tallista kilpailee viisi hevosta Bodenin kierroksella. Kuva: HU arkisto

Melkolla Solvallassa ja Bodenissa, Tauliolla, Ojanperällä ja Joella paljon hevosia Bodenissa

Ruotsissa ajetaan 75-kierrokset sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantain kultafinaalin mielenkiintoisin nimi on Katja Melkon valmentama Elian Web. Melkko, Jere Taulio, Antti Ojanperä ja Petteri Joki starttaavat isolla hevosmäärällä sunnuntaina Bodenissa. Tässä hevosten kuulumisia.

Solvalla - lauantai 30.3.
Katja Melkko
Lähtö 10
3 Elian Web
-kaikki on ollut kunnossa viime startin jälkeen. Elian sai vähän huokaista, mutta viime viikot on taas treenattu normaalisti. Hevonen on nopea lähtijä, ja Jorma varmaan ajaa alussa eteenpäin. Minulla on aina hyvät odotukset Elianin kanssa. Jos se on samanlainen kuin Bergsåkerissa, se voi olla kuinka korkealla tahansa. Ilman kenkiä ajetaan ja vetolapuilla.

Boden – sunnuntai 31.3.
Jere Taulio
Lähtö 6
2 Fudge Sisu
-Korvenojalta tuli kolme hevosta tammikuussa, ja ne starttaavat Bodenissa. Fudge Sisu on treenannut talven hyvin. Se ei ole koskaan voittanut ja on vähän vaikea veikattava. Olen tyytyväinen, jos se on 4-5, tarvitsee varmaan tämän lähdön ennen huippukuntoa. Ilman kenkiä ajetaan.
Lähtö 8
6 Aging Well
-hevonen on treenannut talven oikein hyvin. Uskon siihen paljon. Volttistartti sujuu ja juoksurata on hyvä. Monta hyvää on vastassa, mutta tämä on yksi monista, joka voi voittaa. Kengät jalassa ajetaan.
Lähtö 9
11 Fairytale Sisu
-tämä on ollut erittäin positiivinen talvitreenissä ja parantanut paljon. Se ravasi vinossa syksyllä, etupolvea hoidettiin ja nyt hevonen juoksee suorassa. Lähtöpaikka on haastava, ja tuuria tarvitaan, menee todennäköisesti ilman kenkiä.
Katja Melkko
Lähtö 3
15 BWT RockAndRoll
-viimeisteli kuntoaan sunnuntaina Rovaniemellä. On varmasti terävämpi, kun startti on lähellä. Balanssi on, kesäkengät edessä ja ehkä lyhyet hokit takana. Paljon on ohitettavia, mutta pikkutuurilla voimme olla voittotaistossa.
Lähtö 4
1 MAS Capac1ity
-viime startin jälkeen hevosta on hoidettu, mutta se on ollut aina hyvä tauonkin jälkeen. Lähdössä ruuna on epävarma, ja toivon, että Santtu ottaa alun rauhallisesti. Hevosella on hyvä kapasiteetti, ja jos kaikki onnistuu, se riittää korkealle. Ilman takakenkiä ajetaan.
Lähtö 6
14 Chris Crystal
-lähtöpaikka on niin huono, että se vie paljon mahdollisuuksia. Kunto on hyvä, tamma kiertää monta vastustajaa. Talvi on sujunut hyvin, mutta isot tehtävät odottavat vasta syksyllä. Kenkien kanssa ajetaan.
Lähtö 9
7 Enter Mayweather
-ruuna ei ole nopea startista, ja paikka ei ole niin paha, miltä se näyttää. Hevonen on vahva ja jaksaa tehdä omaakin juoksua. Jos kärki ajaisi kovaa, mahdollisuutemme paranisivat. Kengillä mennään.
Lähtö 10
10 Cool On Photos
-ruunalla oli kurkunpäätulehdus, eikä se voinut startata Teivon finaalissa. Nyt hevonen on terve ja tuntunut hyvältä treeneissä. Jos se pääsisi kuolemanpaikalle, se voisi riittää siitäkin korkealle. Voi tehdä yllätyksen. Kenkien kanssa ajetaan.
Lähtö 12
7 Mercedes Match
-tamma laukkasi Oulussa. Tässä tehtävä näyttää sopivalta, ja hevonen on yksi, joka voi voittaa. Se on treenannut hyvin.
Antti Ojanperä
Lähtö 7
3 Tir du Caux
-ruuna pystyy avaamaan yllättävänkin kovaa, joten paikka on hyvä. Ajamme ilman etukenkiä, se tuo lisää nopeutta. Hevonen on ollut pitkään hyvässä kunnossa, ja minulla on hyvät odotukset.
8 Regent Zet
-ruuna on nopea startista, ja uskon, että Jorma lataa alussa ainakin hetken matkaa. Jos hevosella on paras päivänsä, se pystyy olemaan mukana kärkitaistelussa. Ilman kenkiä ajetaan. Tir du Caux on paremmalta lähtöradalta ehkä meidän hevosistamme se, jolla on paremmat mahdollisuudet.
Lähtö 8
7 Quite Special
-volttistartti sopii hyvin. Ruuna osaa kiriä hyvin selkäjuoksun jälkeen. Kunto on, viimeksi Vermossa oli raskas rata, ja esitys oli tosi hyvä. Uskon paljon tähän hevoseen. Ilman kenkiä ajetaan.
Lähtö 11
9 Cash No Limit
-lähtöpaikka on hyvä, saa hyvän selkäjuoksun. Menee varmasti eteenpäin, kun on startti alla tauon jälkeen. 1640 metriä on vähän lyhyt matka tälle hevoselle. On enemmän vahva kuin nopea, toivotaan reipasta matkavauhtia, hyvät mahdollisuudet pärjätä. Edestä otetaan kengät pois.
Petteri Joki
Lähtö 7
10 Pharaon Face
-voitti sunnuntaina Rovaniemellä tosi helposti johtopaikalta. Valitettavasti nyt lähtöpaikka on väärä, hevonen olisi tosi starttinopea. Haetaan rahasijaa. Edestä otetaan kengät pois.
12 Callela Leonard
-valitettavasti näistä asemista ei ole mahdollisuuksia taistella kärkisijoista. Kunto on hyvä, jos olisimme sijoille 4-5, olisin tyytyväinen. Kengät jalassa.
Lähtö 8
2 Hope Maguire
-lähtöpaikka on hyvä, hevonen on nopea startista. Odotukset olisivat olleet isot, mutta laukka hiitissä, pisti mietteliääksi.
Lähtö 11
1 Little Easy
-kunto on hyvä ja samoin paikka, hevonen lähtee kovaa. Voittotahti on löytynyt, viimeksi Bodenissa voitto tuli ilman kenkiä, ja sillä balanssilla jatketaan. Yksi monista, joka voit voittaa.
4 Mountain Hooligan
-on tosi nopea ensiaskelilla ja voi ottaa keulat. Ajaisin mielellään selkäjuoksun, joten jos keulat saadaan, niistä voidaan luopua. Viimeksi Bodenissa ruuna ei ollut hyvä, se tutkittiin, mutta mitään ihmeellistä ei löytynyt. Ajoin tiistaina hiitin, ja kaikki oli kunnossa. Ilman etukenkiä mennään.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi