Mika Forss. Kuva: Anu Leppänen
Mika Forss. Kuva: Anu Leppänen

Mika Forss ylitti 10 miljoonan kruunun rajan

Mika Forss on saanut hyvin jalansijaa Ruotsin ohjastajamarkkinoilla. Keskiviikkona hän voitti Solvallassa Susanne Janssonin Platinum Tilellä 40 000 kruunun ykkösen. Se tiesi, että Forss on tämän vuoden aikana ajanut hevosenomistajille yli 10 miljoonaa kruunua.

”Kuskina tai valmentajana ei voi asettaa mitään määrällisiä tavoitteita voittojen tai rahasummien mukaan. Toki minulla oli kauden alussa pieni haave, että tänä vuonna voisi ajaa 100 voittoa ja 10 miljoonaa kruunua. Nyt on toinen ylitetty, eikä se voittomääräkään ole kaukana”, kertoi Forss, jolla ykkösiä on nyt 93.

”Olen ollut niin kauan mukana, ettei se starttimäärä oli enää se ratkaiseva innostuksen lähde. Mielekkäintä on ajaa vakioajokeilla, ja olla mukana niiden kehitystyössä. Nurmoksen Timon nuorten hevosten kanssa ajaminen ja toimiminen on tästä hyvä esimerkki. Toki kaikki hevoset ajetaan, jotka ilmoitetaan. Sitä varten tätä työtä tehdään.”

Vuoden 2020 huippuhetket?

”Nurmoksen Hevin Bokon voitto Ruotsin tammojen mestaruudessa on tietysti yksi hienoimmista kokemuksista. Samoin Jörgen Westholmin Antonio Tabacin voittostartti Hagmyrenissä ajalla 09,5a ja heti perään voitto sen kanssa Bodenissa Norrbottens Stora Prisissä.”

Neljä hevosta tänään Gävlessä?

”Korven tallin Betsy Combo on 2-vuotislähdössä. Janne kehui sitä ja on ollut tyytyväinen treeniotteisiin. Mielenkiintoista nähdä, mihin se riittää. Fröken Stingillä ovat lähtöasemat vastaan. Salmelan Peten Carisma Sisu oli viimeksi kovassa lähdössä. Nyt on helpompi tehtävä. Koitetaan välttää kuolemanpaikka. Jos se onnistuu, pärjäämme. Super Cheese L.W:llä on kasirata. Yritetään olla satsaamatta lähtöön, niin spurtti jää loppuun. Korven varsa ja Carisma Sisu voivat olla voittotaistossa.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi