Milliondollarrhyme voittoon, seuraavaksi Ranskaan
Milliondollarrhyme ja Fredrik B Larsson.Kuva: Anu Leppänen

Milliondollarrhyme voittoon, seuraavaksi Ranskaan

Fredrik B Larssonin Milliondollarrhyme valloitti suosikkina Rommen kultadivisioonan. Ruuna tähtää seuraavaksi Ranskan kilpailuihin.

On Track Piraten meni keulaan ohi Katja Melkon valmentaman Mr Golden Quickin. Milligan’s School eteni rinnalle ja prässäsi, mutta Erik Adielsson oli päättänyt ajaa johtopaikalta. Milligan’s School ja Örjan Kihlström tekivät vielä toisen yrityksen, mutta Adielsson ei luovuttanut. Viimeisellä takasuoralla 13-vuotias On Track Piraten väsyi, ja Mr Golden Quick jäi sen taakse pussiin. ”Valmentaja Strömberg oli myös sitä mieltä, että voisimme yrittää ajaa keulasta, ja päätin testata. Mutta se oli minulta tyhmä päätös”, Adielsson moitti itseään.

Milligan’s School tuli keulassa maalisuoralle. Ulf Ohlsson oli tarjonnut Milliondollarrhymelle hyvän juoksun kolmantena toisen radan jonossa, ja se paineli varmaan voittoon ajalla 13,1a/2640m. Milligan’s School oli tosi urhea kakkonen.

”Milliondollarrhyme ansaitsi tämän voiton kakkossijojen jälkeen. Se tuntui hyvältä koko matkan, ja tietysti meitä auttoi kärjen kilvanajo. Tästä on hyvä lähteä Ranskaan”, Ohlsson sanoi.

”Kaikki sujui tänään täydellisesti. Milliondollarrhyme sai sopivan juoksun, ja vauhti oli reipasta. Hevonen näytti hienolta. Tämä lupaa hyvää ennen Ranskaan menoa. Tarkoitus on ajaa Vincennesissä uudenvuodenaattona”, valmentaja Larsson kertoi.

Toto75-kierros alkoi Brad de Veluwen 4-vuotiaan pojan G.K. Justuksen voitolla. Stefan Arvidssonin valmennettava kiri maalisuoralla ohi suosikki Four Guys Dreamin. Örjan Kihlström ajoi voittotuloksen 13,2a/2140m.

Jimmy Jonssonin Tekno Jerven oli kylmäverilähdön suosikki. Se veti toisen radan jonoa, mutta laukkasi kierroksen juoksun jälkeen ja hylättiin. Jan-Olov Perssonin Bellfaks jäi vetämään toista rataa ja paineli siitä voittoon ajalla 23,4a/2180m.

”Bellfaks on ollut aina lupaava, mutta nyt se on jotenkin puhjennut kukkaan 11-vuotiaana. Hankala hetki tuli, kun Jimmyn hevonen (Tekno Jerven) laukkasi edestä, siinä Bellfaks haparoi myös. Voitto tuli helposti, korvia ei tarvinnut avata”, Persson sanoi. Bellfaks kilpaili lokakuussa Turun PM-kisassa, mutta laukkasi.

Kolmannen 75-kohteen Gordon Brodde pinkaisi voittoon johtavan takaa. Petter Lundberg tarjosi tarkan juoksun, ja Svante Ericssonin valmentama 4-vuotias Infinitifin poika oli ylivoimainen.

Diamantstoetissa voittaja tuli 40 metrin takamatkalta. Kotiradan Jörgen Westholmin Unique Juni sai kirissä vetoapuja ja tuli hurjaa vauhtia ykköseksi Mats E Djusen ajamana. 8-vuotias Unique Juni on todellinen terästamma, sen voittosumma meni 110 000 kruunun ykkösen myötä yli 6 miljoonan kruunun. ”Kilpailemme talven, keväällä Unique Juni astutetaan Readly Expressillä”, Westholm paljasti.

Kuutoskohteessa saatiin yllätysvoittaja. Magnus A Djusen ajama Devs Definitif sai seurata toisessa parissa ulkona. Mattias Djusen valmentama 4-vuotias ori kiri Klass I -sarjan voittoon ajalla 15,4/2640m. Mikko Ahon Ready Trophy oli johtopaikalta kolmas.

Åke Lindblom ja Chapuy hallitsivat päätöskohdetta. Hopeadivisioona ajettiin mailin matkalla. Chapuy juoksi voittotuloksen 12,4a/1640m.

Antti Ruokonen sai iloita Jerry Riordanin valmentaman Beware Kronoksen voitosta torstaina Halmstadissa. Ruokonen ajoi Muscle Hillin tyttären johtopaikalla ja toinen peräkkäinen ykkönen tuli ajalla 16,0a/2140m. ”Kun saimme keulat, kaikki oli helppoa sen jälkeen”, Ruokonen kertoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi