Mohawk Millionin voitti Venerable, Inaminute Hanover yllätti Simcoessa
Tamma Venerable voitti Jim Doherty Memorialin Meadowlandsissa, nyt sillä on jo 8 voittoa. Kuva HU arkistoLisa Photo

Mohawk Millionin voitti Venerable, Inaminute Hanover yllätti Simcoessa

Woodbine Mohawk Parkin 'muistojen syyskuu' huipentui lauantai-iltana, jolloin ajettiin toinen 2-vuotiaiden ravureiden Mohawk Million -kilpailu. Voittajatamma Venerable kuittasi siitä puoli miljoonaa Kanadan dollaria.

Richard "Nifty" Normanin valmentama Venerable (i. Walner) on voittanut kaikki 8 starttiaan. Mohawk Million -voitto nosti sen ansiot yli miljoonaan dollariin. David Millerin ohjastama Venerable joutui  selvittämään tiensä ysiradalta johtopaikalle laukanneita King Of The Northia, Mischevious Rosea ja Selfie Queenia väistellen.

Toinen voitokas varsa, Paul MacDonellin ajama kotiradan ruuna Duly Resolved (i. Resolve) pääsi hyviin asemiin sen kannoille. Se nousi tehokkaaseen loppuvetoon Mohawk Parkin pitkällä loppusuoralla, mutta sitkeä Venerate taisteli pään mitan voittoon. Molemmat saivat ajan 11,1.

"Suunnitelmana oli päästä jonnekin keskijoukkoon, mutta juoksunkulku muuttui heti alussa. Kun Dexter (Dunn Selfie Queenilla) ei selvinnyt keulaan asti, päätin lisätä hiukan kaasua. Alku mentiin aika hurjaa 07,1-kyytiä, mutta sain rauhoittaa vauhtia matkalla. Sitten tamma hoiti voiton kotiin sisulla ja sydämellä", Miller kuvaili.

Tämän vuoden voittaja Venerablella ja ensimmäisen Mohawk Millionin sankarilla Veneratella on paljon yhteistä, vaikka ne eivät ole sukulaisia. Molemmat ovat syntyneet ja kasvaneet Hunterton Farmilla Kentuckyssä.

Molempien kasvattajakimpat ovat Huntertonin omistaja Steve Stewartin perustamia, ja hän on niissä osakkaana. Veneraten toinen kasvattaja on Kemppi Stable. Hunterton Sales Agency on myös myynyt ne. Venerate maksoi 90 000 USD vuonna 2019 ja Venerable 210 000 dollaria viime vuonna.

Suurhevosenomistaja Brad Grant on se Mohawk Millionin kilpailuoikeuksien ostaja, joka on voittanut molempina vuosina. Viime vuonna hän teki kaupat Andy ja Julie Millerin kanssa Veneraten (Love You - Peaceful Kemp) osallistumisesta. Tänä vuonna David McDuffeen omistajakimppa osti Grantin osuuden.

"Kun tamma voitti Mohawkissa Peaceful Wayn, syntyi ajatus jatkamisesta täällä poikia vastaan. Osuuden hankinta ei ollut vaikeaa, meille tarjottiin paria kolmea mahdollisuutta. Miljoonalähtöjä ei ole montaa tarjolla, ja poikien joukossa pärjääminen on kuin koristeet voittokakkussa. Nyt ollaan todella huipulla", McDuffee kertoili.

Kolmevuotiaiden 157 975 dollarin Simcoe Stakes alkoi valmentaja Luc Blaisin osalta synkästi. On A Streak joutui jäämään pois, ja Macho Martini laukkasi heti lähtöön. Mutta hänellä oli vielä yksi ässä hihassa.

Louis-Philippe Roy ajoi Inaminute Hanoverin (i. Bar Hopping) suoraan johtoon, ja sen tehtävää helpotti rinnalle ilmestyneen Hambo-kakkosen Spy Boothin (i. Muscle Hill) laukka. Roy hurutteli loppukaarteessa viiden mitan hajuraon kanssakilpailijoihin, eikä hyvin kirinyt Publicity Seeker (i. Muscle Mass) päässyt kolmea mittaa lähemmäksi.

Inaminute Hanoverin voittoaika 10,1 oli sen uusi ennätys ja yli 78 000 dollarin palkinto nosti sen voittosumman reiluun 142 000 dollariin. Voittajakehässä nähtiin iloinen Luc Blais perheineen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi