Moni Viking oli vahvin Örebron suurkilpailussa
Moni Viking voitti viime vuonna Harper Hanoverin lähdön. Kuva. Anu Leppänen

Moni Viking oli vahvin Örebron suurkilpailussa

Björn Goopin ajama Moni Viking ravasi 400 000 kruunun voiton Orebro Int’l -kisassa. Jan Lyngin ori juoksi voittoajan 13,6/3180m. Timo Nurmoksen Seismic Wave hurmasi hopeadivisioonassa.

Algot Zonett kiersi kärkeen avauspuolikkaan jälkeen stayerlähdössä. Goop ajoi Moni Vikingin toisen jonon vetäjäksi. Maalisuoralla Moni Viking oli murskaava ja paineli helposti muista eroon. Ivory di Quattro kiri kakkoseksi ja Algot Zonett piti kolmanneksi.

Moni Viking voitti viime vuonna Harper Hanoverin lähdön Solvallassa ME-ajalla 11,9/3180m. Talven se kilpaili Ranskassa hyvällä menestyksellä. Örebron kisaan se tuli omistajansa Jan Lyngin valmennuksesta. ”Nyt Moni Viking siirtyy Björn Goopin valmennukseen”, Lyng sanoi.

Hopeadivisioonassa nähtiin hevonen, joka saatetaan nähdä Elitloppetissa. Nurmoksen Seismic Wave sujahti auton takaa keulaan. Kun suursuosikille ei tullut prässääjiä, niin avauskierros lönköteltiin 14,9-kyytiä. Maalisuoralla Goop antoi sen verran Explosive Matterin pojan mennä, että muut jäivät yli kymmenen metrin päähän. Seismic Waven voittoaika oli 12,8a/2100m.

”Seismic Wave meni keulassa hyvännäköisesti. Hevosella on tosi pitkät liikkeet, ja se näyttää aina vaan paremmalta. mitä kovempaa mennään. Se on monipuolinen hevonen ja tosi starttinopea”, Andreas Lövdal Nurmoksen tallilta kertoi.

Stoelitenissä voitto näytti menevän myös Nurmoksen talliin. Dixie Brick sai jo otteen johtaneesta Diana Zetistä. Mutta Örjan Kihlströmillä oli vielä konsteja käyttämättä. Hän veti korvapallot, ja Diana Zet eteni uudelleen johtoon ja voittoon ajalla 13,0a/2100m.

Suomalaisvoitto oli lähellä Klass I -sarjassa. Reima Kuisla Stablen omistama Mandela Zon kamppaili johtavan rinnalta rehdisti ja oli Janne Korven ajamana hyvä kakkonen maalissa. Erik Adielssonin ajama Cash Cowboy ravasi keulassa ja piti ykköseksi.

Kultadivisioonassa oli voittajalle tarjolla paikka Paralympiatravetin finaaliin. Örjan Kihlströmin ajama Sorbet näytti keulasta purjehtivan voittoon, kun Very Kronos laukkasi sen rinnalta loppukaarteessa. Dragster ravasi johtohevosen takana. Sorbet nykäisi selvän eron loppusuoralle kaarruttaessa. Roger Malmqvist veti Dragsterin silmälaput alas, ja valjakko ehti voittoon ajalla 10,4a/1609m. ”Vaikka voitimme karsinnan, niin emme lähde Paralympiatravetin finaaliin. Dragsterin mielimatka on maili, ja niitä lähtöjä riittää”, Malmqvist sanoi.

”Omasta mielestäni tilanne näytti selvältä. Mutta Dragster tuli kuin katapultti, enkä ehtinyt vetää edes korvahuppuja Sorbetilta”, Kihlström harmitteli tappiota. Reima Kuislan Evaluate ravasi toisessa parissa ulkona. Se tuli tasaisesti maaliin ja oli viides ajalla 10,9a.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi