Velociraptor teki reippaita spurtteja ja nopeita käännöksiä huutokauppavideolla.
Velociraptor teki reippaita spurtteja ja nopeita käännöksiä huutokauppavideolla.

Varsojen myynti ennätyslukemissa myös torstaina Lexingtonissa

Lexington Selected Yearling Sale on jo kolmannen päivän jälkeen kaikkien aikojen ennätyshuutokauppa. Varsoista on maksettu enemmän kuin koskaan, vaikka kaksi päivää on vielä jäljellä. Kallein ravurivarsa oli Walnerin poika Morning Edition 145 000 USD.

Harness Racing Update kertoi, ettei se olekaan ihan tavallinen varsa. Ostaja Doug Overhiser hankki torstaina yhteensä 7 varsaa 599 000 dollarilla. Kaikkiaan hän on pulittanut yli miljoonan 14 ostamastaan varsasta. Overhiser haaveilee Grand Circuit -tason juoksijasta.

"Ajatelkaa, mikä tarina siitä syntyisi, jos tänä iltana ostamani yksisilmäinen orivarsa Walnerista onnistuisi Hambossa? Minä uskon sellaisiin satuihin", hän kertoi.

"Sen olisi pitänyt olla 400 000 dollarin varsa. Se menetti silmänsä heti syntymän jälkeen. Silti se erottui aina joukosta", kasvattaja Brittany Farmsin Art Zubrod kuvaili.

Kolmannen päivän myynti oli ennätys 10,1 miljoonaa dollaria. Yli 20 varsaa maksoi 100 000 USD, ja kaikkien 100 000 dollaria maksaneiden määrä kohosi yli sadanviidenkymmenen. Viime vuonna niitä oli 101. Myynti kasvoi viime vuodesta 57% ja 33% edellisestä ennätysvuodesta 2019. Varsojen keskihinta oli 45 806 USD, mikä on 27% enemmän kuin 2020.

"Me saimme luetteloon erittäin laadukkaita varsoja hienosta valikoimasta mielenkiintoisia oriita. Uskoin jo ennen huutokauppaa, että nyt on hyvä aika tehdä hevoskauppaa. Syitä on tietenkin monia. Talous on lähtenyt hyvin liikkeelle pandemiasta huolimatta. Monella taholla menee nyt tosi hyvin, ja se näkyy myös huutokaupan menestyksessä", David Reid huutokaupan järjestäjistä arvioi.

Father Patrickin 26 varsasta maksettiin eniten, 1,2 miljoonaa. Tactical Landingin 22 jälkeläistä myytiin 727 000 dollarilla. Keskihinnoissa kuningas oli kuitenkin Walner 87 000 dollarilla. Sen varsoja myytiin 5. Muscle Mass nousi ravureiden isäoriista toiseksi kalleimmaksi, sen 8 jälkeläisen keskihinta oli 64 500 USD.

Suomalaisten kasvattamista varsoista eniten, 80 000 USD, maksoi Kemppi Stablesin ja Suojalampi Stablen 380 Velociraptor (Father Patrick - Southwind Adele, Muscle Hill). Overseas Farmsin ja Janne Korven 410 Ballerina (Tactical Landing - Classic Belle, Classic Photo) myytiin  37 000 dollarilla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi