Nelivuotias kiri ohi kokeneempien tammojen
Adrian Kolgjini on Kali Smartin valmentaja ja ohjastaja. Kuva; Anu Leppänen

Nelivuotias kiri ohi kokeneempien tammojen

Adrian Kolgjinin 4-vuotias Hollannissa syntynyt Kali Smart pinkaisi ohi vanhempien kilpasiskojen Stoeliten-lähdössä Jägersrossa. Voittotulos oli hieno 11,7a/2140m.

Miracle Tile piti johtopaikan. Mika Forss ajoi Hevin Bokon voimalla sen rinnalle, ja kierros mentiin 11,6-kyytiä. Timo Nurmoksen valmentama Hevin Boko sai otteen loppusuoran alkupuolella ja näytti voittajalta. Mutta takaa kiri tuulispäänä Kali Smart, joka ehti vielä varmasti ykköseksi. Hevin Boko oli hyvä kakkonen.

”Kali Smart on pieni hevonen, mutta ravata se osaa. Kun se tuli treeniin, se oli ihan mukava, mutta tällaista kehitystä ei osannut odottaa. Talvella se saa kunnon treenin, ja sitten katsotaan”, Kolgjini sanoi.

Christoffer Erikssonin Rackman teki vahvan juoksun hopeadivisioonassa. Se rymisteli johtavan rinnalta ykköseksi hyvällä ajalla 12,1a/2140m. Erikson uskoo, että Rackhamilla ajetaan ensi vuonna suurkilpailuja.

Rachamin sisko ostettiin Kolgjinin huutokaupasta Suomeen. Kimmo Kemppi hankki 1-vuotiaan tamman Pequin-nimeltään (Orlando Vici) 190 000 kruunulla. Kemppi sanoi, että suvun vuoksi varsa ostettiin.

Kultadivisioona ajettiin jo ennen 75-kohteita. Carl Johan Jepson ajoi Ulf Stenströmerin Handsome Bradin keulapaikalta voittoon ajalla 11,0a/1640m. Union Forces oli niukasti kakkonen ennen Short In Cashia.

Jägersron viikonloppu jatkuu sunnuntaina. Silloin ajetaan derbyt.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi