Nopea tamma Pohjanmaalta Solvallaan Elitloppet-viikonloppuna
Kleppe Spödå oli vauhdissa Umåkerissa.Kuva: HU-arkisto

Nopea tamma Pohjanmaalta Solvallaan Elitloppet-viikonloppuna

Antti Ala-Rantalan valmentama Kleppe Spödå oli John Östmanin ajamana nopein Umåkerin Speedrace-kisassa. Voitto toi paikan Elitloppet-viikonlopun Speedrace-kilpailuun Solvallaan.

Östman ajoi norjalaistamman keulaan lähtösuoran päässä. Kleppe Spödå oli lopulta ylivoimainen ja viiletti ykköseksi ajalla 16,8/640m. Voittopalkinto oli 40 000 kruunua.

”Videoarkistoja katselin, ja totesin, että Kleppe on nopea. Antti (Ala-Rantala) oli vielä tänään kiellossa, ja sain mahdollisuuden ajaa tällä hienolla tammalla”, Östman sanoi.

”Kleppe oli tosi hyvä tänään. Saimme kutsun Solvallaan. Toivottavasti saamme myös Nylandin sinne, ajaisimme sillä mielellään Elitkampenissa”, Tiina Ala-Rantala totesi.

Speedrace-lähdöt ajetaan Elitloppet-perjantaina, Matkana on 640 metriä ja ykköspalkinnot 100 000 kruunua.

Uumajasta tuli Suomeen kaksi muutakin voittoa. Pekka Lillbackan Wolt oli vahvin Dubbelcupen-lähdössä, joka ajettiin 2640 metrin matkalla. Wolt laukkasi avauskierroksella ja eteni sen jälkeen johtavan rinnalle. Loppukaarteessa Wolt hidasteli, mutta tuli uudelleen ja punnersi 50 000 kruunun voittoon ajalla 26,0/2660m valmentajansa Jan-Olov Perssonin ajamana. ”Wolt jarruteli loppukaarteessa, mutta lähti uudelleen”, Persson selvitti.

Petri Salmelan Idomenio Sisu voitti illan suurimman ykkösen 100 000 kruunua. Se hallitsi johtopaikalta 4-vuotiaiden Norrlands Gran Prix -karsintaa ja voitti Ulf Ohlssonin ajamana tuloksella 13,0a/2140m.

Lisätty Wolt ja Idomenio Sisu klo 22.55

Tiina Ala-Rantala ja kutsu  Speedraceen.
Tiina Ala-Rantala ja kutsu Speedraceen.Kuva: Solvalla

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi