Antti Veteläinen ajoi Solvallassa Astrumin kakkoseksi.
Antti Veteläinen ajoi Solvallassa Astrumin kakkoseksi.Kuva: HU-arkisto/Roosa Lindholm

Nurmoksen Amalencius B.B. ykkönen, Veteläisen Astrum kakkonen

Suomalaisvärit valloittivat kärkisijat Solvallan STL-finaalilauantain Klass I:ssä. Timo Nurmoksen valmentama Amalencius B.B. vei voiton. Antti Veteläisen Astrum oli kakkonen ja Petri Salmelan M.P. Oberon kolmas.

Veteläinen oli tarkkana lähtötilanteessa ja karautti Astrumin johtopaikalle. Se ravasi avauspuolikkaan 12,9. Mika Forssin ajama M.T.Oberon eteni ensimmäisellä takasuoralla rinnalle. Örjan Kihlström kierrätti Amalencius B.B:n heti sen jälkeen kärkeen. Amalencius B.B. hallitsi ja voitti ajalla 14,2a/2140m. Irina ja Petteri Viitalan omistama Astrum seurasi terävännäköisenä 110 000 kruunun kakkossijalle, ja voimia jäi varastoon. M.T. Oberon pinnisti hyvin kolmanneksi.

”Amalencius on tosi hyvä hevonen. Se kiersi alkumatkan neljättä rataa, mutta se ei haitannut. Hevonen tuntui jo viimeksi niin hyvältä, että uskalsin ajaa noin. Loppusuoralla ajoin sen verran irti, että takana tullut pääsi kakkoseksi”, Kihlström sanoi. Miina Kinnunen on voittajan hoitaja.

Kolmivuotiaiden oriiden/ruunien Margareta-lähdössä oli kaksi hevosta Suomesta Antti Veteläisen Jackandjones Sisu ja Seppo Palmroosin Luciano Bryne. Torbjörn Jansson ajoi Bedazzled Soxin keulaan toisella puolikkaalla. Roger Walmannin valmentama Brillantissimen poika hallitsi ja voitti ajalla 15,9a/2140m. Marinho Boko (Make It Happen) pinkoi kakkoseksi. Mika Forssin ajama ja Angelica Virosen omistama Luciano Bryne lähti kiriin kolmannesta ulkoa takasuoralla. Se eteni hyvin kolmanneksi ja tienasi 80 000 kruunua. Jackandjones Sisu juoksi sisärataa ja jäi palkintosijojen ulkopuolelle.

Hopeafinaali aloitti 75-kierroksen. Carl Johan Jepson löysi sisäradalta kiritilaa, ja yllättäjä Beartime singahti voittoon ennen hyvin kirinyttä Four Guys Dreamia. Toinen kohde oli Klass II -finaali. Joakim Lövgrenin Piemonte oli johtavan rinnalta vakuuttava ja paineli helposti ykköseksi.

Nelivuotiaiden oriiden/ruunien Margareta -lähtö oli kolmoskohde. Dramatiikkaa oli ensimmäisessä kaarteessa, kun suosikeista Kee Keeper ja Ruger laukkasivat. Örjan Kihlström piilotti Vinci Nicen kolmanneksi sisäradan jonoon. Johan Untersteinerin valmentama Maharajahin poika sai kiritilaa, ja Vinci Nice pinkaisi yllätysvoittoon.

Vilja T.Y.C. oli Diamantstoetin suosikki, mutta laukka lähtökiihdytyksessä vei heti mahdollisuudet. Adrian Kolgjini ajoi jalosukuisen 4-vuotiaan It’s A Girlin keulaan. Bold Eaglen sisko hallitsi ja voitti ajalla 15,0/2140m.

Kultafinaalin loppusuoralla riitti tapahtumia. Per Lennartsson käänsi Hazard Bokon sisäkautta kiriin, joka toi 300 000 kruunun voiton ajalla 13,6a/2140m. Per Oleg Midtfjeldin Ble du Gers lähti kiertämään kolmatta rataa 1200 metriä ennen maalia ja pinnisti urheasti kakkoseksi. Spickleback Face oli johtavan rinnalta urhea kolmas. Global Adventure johti, mutta se väsyi.

”Hazard Bokolla on ollut paljon loukkaantumisia, viime kesänä siltä leikattiin etupolvet. Olemme tosi iloisia tästä voitosta, ja kiitokset maailman parhaalle omistajalle, joka on jaksanut odottaa. Tänään meinasin tehdä virheen ja lähteä kiertämään loppusuoralla Ble du Gersin ulkokautta. Onneksi löysin toisen reitin”, Lennartsson sanoi.

Champ Lane toi Timo Nurmokselle toisen finaalivoiton pronssidivisioonassa. Örjan Kihlström ajoi Bold Eaglen pojan keulaan. Champ Lane hallitsi ja voitti erittäin varmasti ajalla 13,6a/2140m.

Solvallan lauantai alkoi Racing Broddan näytöksellä Stoelitenissä. Rikard N Skogland ajoi Prodiqious-oriin tyttären keulaan avauspuolikkaan jälkeen, kierros mentiin 12,5. Mattias Djusen valmentama Racing Brodda oli ylivoimainen ja voitti ajalla 13,8a/2140m. 220 000 kruunun ykkönen nosti tamman voittosumman yli 7 miljoonan kruunun.

Djusen talliin meni ensimmäinen Margaretas Tidiga Unghästserie, joka oli 3-vuotiaiden tammojen lähtö. Magnus A Djusen ajama Kayla Westwood (Maharajah) ja Escada (Readly Express) kävivät maalisuoralla tiukan kamppailun voitosta. Kayla Westwood oli niukasti parempi ajalla 17,1a/2140m.

Nelivuotiaiden tammojen Margareta-lähdössä saatiin yllätys. Marcus Liliuksen ajama Bravo Unita kiri kolmannesta sisäparista ykköseksi ajalla 15,3a/2140m. Jessica Simpson on Panne de Moteurin tyttären valmentaja.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi