Nyt Ruotsissa kävi dopingkäry kortisonista
Tällä viikolla dopingtestaus on tuottanut jo kolmannen käryn Ruotsissa.

Nyt Ruotsissa kävi dopingkäry kortisonista

Ruotsissa julkistettiin jo kolmas positiivinen dopingtesti tällä viikolla. Huhtikuun alussa V75-lähdön Gävlessä voittaneen Malkinin näytteestä löytyi kortisonijohdannaista triamsinoloniasetonidia.

Malkin asetettiin kilpailukieltoon B-näytteen tutkimisen ajaksi, ja se menetti 100 000 kruunua palkintorahoja Gävlestä ja 60 000 kruunua voittorahoja Bergsåkerin V86:sta toukokuun alussa.

Nivelinjektioihin käytettävä Kenakort sisältää triamsinoloniasetonidia. Malkinin valmentaja Hanna Forslin kertoi Travrondenille, että sillä oli hoidettu Malkinia. Kenakortin karenssiaika on vähintään 28 vuorokautta. Forslin epäilee, että annos on ollut tavanomaista isompi, jolloin eläinlääkärin olisi pitänyt määrätä pidempi karenssi. Hän huomautti, ettei se kuitenkaan vaikuta hänen valmentajan vastuuseensa.

ST on kehottanut varovaisuuteen kortisonivalmisteiden käytössä. Triamsinoloniasetonidia sisältäviä lääkkeitä ei ole Ruotsissa rekisteröity käytettäväksi hevosille, jolloin eläinlääkärin vastuu korostuu. Karenssiaika  pitenee, jos annosta lisätään tai piikitetään useampia niveliä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi