Odd Herakles voittajaksi suoraan tauolta
Nordic Kingin sankari Odd Herakles on palannut kilparadoille.Kuva: Roosa Lindholm

Odd Herakles voittajaksi suoraan tauolta

Nordic Kingin kaksinkertainen voittaja Odd Herakles palasi seitsemän kuukauden tauolta kilparadoille Bjerkessä ja suoraan voittajakehään.

Odd Herakles nähtiin ennen 86-kierrosta. Tom Erik Solberg ajoi Moe Odinin pojan johtopaikalle. Odd Herakles tuli rauhallisen matkavauhdin jälkeen päätöspuolikkaan 19,7-kyytiä ja voitti ajalla 25,6a/2100m. Ykkönen oli seitsemäs peräkkäinen 12-vuotias teräsori ravasi uransa 63. ykkösen, startteja on 134. Odd Herakles on voittanut Elikampenin viime ja toissa vuonna. Tauko johtui jänneongelmista.

”Odd Herakles näytti erittäin hyvältä, ja voitto oli helppo. Olemme ajaneet treeneissä kovempaa mitä tänään. Oli tosi mukavaa nähdä hevonen takaisin huipulla. Kilpailemisen osalta jatkosuunnitelmia ei ole tehty. Odd Herakles jatkaa siitosoriin töitä kilpailemisen ohella”, valmentaja Odd Paulsen kertoi.

Toto86-kierros käynnistyi Bjerkestä. Kristian Malmin ajoi Noble Tilen keulaan, eikä kunnioittanut suosikkia. Frode Hamren Skate Trix kiersi neljännen ja kolmannen radan kautta rinnalle ja painui johtohevosen taakse. Noble Tile hallitsi ja voitti ajalla14,4a/2100m. Skate Trix jäi sen taakse pussiin.

Solvallan ensimmäinen 86-lähtö oli 3-vuotiaiden Pamir Broddes lopp. Örjan Kihlströmin ajama Coquaholy jäi alussa häntäpäähän. Roger Walmannin valmentama Orlando Vicin poika ravasi kovan päätöskierroksen ja pinkoi maalisuoralla ohi Urban African (Mosaique Face). Coquaholy tienasi 100 000 kruunua volttiajalla 14,4/2160m.

Åsbjörn Tengsareidin ajama Kleppe Nido oli omaa luokkaansa kolmoskohteessa. Se lähti kiriin toisesta ulkoa. Maxime Maraisin ohjastama Victory Cash kiri terävästi ykköseksi neloskohteessa. C.C. Eastside oli kirissä paljon muita parempi ja eteni Olav Mikkelborgin ajamana vitoskohteen ykköseksi.

Anders Erikssonin ajama Ferox Brick oli johtopaikalta ylivoimainen kuutoskohteessa. Eirik Höitomtin Falcon Eye oli seiskakohteessa johtopaikalta niin ikään ylivoimainen. 86-kierros päättyi Dark Roadsterin voittoon. Andreas Petersen ajoi sen keulaan alkumatkalla, ja voitti tuli helposti.

Huippusukuinen Imhatra Am (Muscle Hill-Tamla Celeber) häikäisi 4-vuotiaiden tammojen lähdössä Solvallassa. Mats E Djuse ajoi tamman johtopaikalle. Stefan Melanderin valmentama Imhatra Am hurjasteli päätöspuolikakan 10,3-vauhdilla ja voitti ajalla 14,4a/2140m. AMG Stablen Honey Adore seurasi kolmanneksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi