Önas Prince voitti toukokuussa Kungapokalenin. Kuva: Satu Laakso
Önas Prince voitti toukokuussa Kungapokalenin. Kuva: Satu Laakso

Önas Prince jatkoi voittosarjaansa

Per Nordströmin Önas Prince häikäisi 4-vuotiaiden Ina Scots Ära -kisassa Mantorpissa. Chocolatierin poika ravasi kuudennen peräkkäisen voiton rataennätyksellä 11,1a/2140m ja tienasi 250 000 kruunua.

Önas Princellä oli kasirata. Se karautti keulaan, vaikka sisäpuolella oli nopeita avaajia. ”Käskin kerran lähtökiihdytyksessä, ja Önas Prince lähti tosi kovaa”. Nordström sanoi.

Jorma Kontio käänsi Sahara Jaeburnin viidenneksi sisäradan jonoon. Taktiikka oli se, mitä Timo Nurmos oli halunnut. Önas Prince veti kierroksen 12,1. Se tuli päätöspuolikkaan 08,3 ja voitti helposti. ”Hevosella on uskomattomat vauhtiresurssit. Voittotulos on hieno, kun muistetaan, että Ecurie D voitti vuosi sitten 12-tuloksella. Sprintterimestaruus on seuraava kisa. Önas Prince on niin kyvykäs, että se on tulevaisuudessa Elitloppet-tason hevonen. Olen myös iloinen kasvattaja Tomas Jonssonin puolesta. Olemme tehneet hänen kanssaan monta vuotta yhteistyötä”, Nordström totesi.

King Schermer pinkoi hienosti kakkoseksi. Mister Hercules kiri kolmanneksi. Suomen kriteriumvoittaja Sahara Jaeburn oli mainio kauden avausstartissa. Se seurasi hyvin pääjoukkoa ja oli seitsemäs maalissa ajalla 11,6a. Nurmos sanoi ennen starttia, että Sahara Jaeburn on kasvanut henkisesti paljon. Se oli talven Ranskassa valmennuksessa.

Kultadivisioonan alku oli räväkkä. Husse Boko singahti keulaan ohi Stoletheshown, jonka Rikard N Skoglund piti toisella radalla. Short In Cash yritti myös kovaa avausta, mutta se laukkasi Stoletheshown tuntumasta. Hachiko de Veluwe laukkasi myös lähtökiihdytyksessä.

Stoletheshow haki keulapaikan, mutta prässääjiä kävi rinnalla. Ulf Stenströmerin valmentama Handsome Brad kiersi rinnalle reilu kierros ennen maalia. Carl Johan Jepsonin ajama Handsome Brad irtosi loppusuoralla helppoon voittoon ajalla 13,4a/2640m. Nurmoksen Antonio Trot kiri kovaa kolmanneksi tilaa satuaan. Short In Cash eteni hienosti laukan jälkeen ja oli seitsemäs naalissa. Myös Hachiko de Veluwe teki hyvän juoksun laukan jälkeen.

Mika Forss ajoi tyylikkään voiton Klass I:ssä Alessandro Gocciadoron Zorro Windillä. Elitloppet-viikonvaihteessa hurmannut ruuna painui keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Forssilla oli helppo työ luotsata Zorro Wind ykköseksi ajalla 10,9a/1640m. Nurmos-Kontion Aragorn As eteni rinnalle ja oli hyvä kakkonen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi