Seinäjoki Raceen saapuva 11-vuotias ruuna On Track Piraten saa kilpailla Ruotsissa vielä vuonna 2022. (Kuva: Totofoto)
Seinäjoki Raceen saapuva 11-vuotias ruuna On Track Piraten saa kilpailla Ruotsissa vielä vuonna 2022. (Kuva: Totofoto)

Oriit ja ruunat saavat jatkossa kilpailla 14-vuotiaina Ruotsissa

Ruotsin keskusjärjestö ST ilmoitti eilen sääntömuutoksesta, jolla vuonna 2007 syntyneistä lähtien oriit ja ruunat säilyttävät kilpailu-oikeuden 14-vuotiskauden loppuun. Tammojen kilpailut päättyvät 10-vuotiskauteen.

Aiemmin lämminveristen ori-ja ruunaravureiden viimeinen kilpailuvuosi oli 12-vuotiskausi kuten Suomessa ja Norjassa, joiden säännöt koskevat myös tammoja. Tanskassa molemmat sukupuolet saavat kilpailla vielä 14-vuotiaina.

ST:n perusteli ikärajan korotusta pohjoismaisten sääntöjen harmonisoinnilla. Sulkysportin mukaan 12-vuotiaita kilpaili viime vuonna 45, ja ne ansaitsivat yhteensä hiukan yli miljoona kruunua. Tammojen kilpailu-oikeutta ei Ruotsissa jatkettu, joten se pysyy erilaisena kuin naapurimaissa.

Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoi ikärajan noston tulleen esille Pohjoismaiden keskusjärjestöjen kokouksessa maaliskuun alussa. "Suomessa asiasta ei ole vielä keskusteltu. Otamme yhteyttä norjalaisiin, joiden säännöt ovat yhdenmukaiset meidän sääntöjemme kanssa, ja etenemme varmaankin samassa tahdissa", Mäkinen hahmotteli.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi