Vincennesin talvimeeting on Euroopan merkittävin ravitapahtuma, joka huipentuu Prix d'Ameriqueen tammikuun lopussa. Kuva: HU arkisto
Vincennesin talvimeeting on Euroopan merkittävin ravitapahtuma, joka huipentuu Prix d'Ameriqueen tammikuun lopussa. Kuva: HU arkisto

Paris-Turf: Vincennesin rata-alueen vuokra kymmenkertaistuu vuonna 2025

Nykyinen vuokrasopimus Pariisin kaupungin kanssa päättyy vuoden 2024 lopussa.

Vincennesin ravirata perustettiin vuonna 1863 ja jouduttiin rakentamaan uudelleen 1879, Saksan ja Ranskan välisen sodan jälkeen. Ranskan raviurheilun keskusjärjestö SECF vuokraa Pariisin kaupungin omistamaa rata-aluetta Bois de Vincennesin puistossa noin 7 kilometriä keskustasta itään.

Travservice.dk uutisoi vuokrankorotuksesta torstaina. Sen mukaan Paris-Turf-lehti kertoi keskiviikkona, että uuden 30 vuoden vuokrasopimuksen ehtoihin kuuluu vuosivuokran nosto 5 miljoonaan euroon. Vuokra on ollut 500 000 euroa. Vuokrasopimus päättyy vuoden 2024 lopussa.

Pariisin laukkaratojen Auteuilin ja Longchampsin vuosivuokra on jo nyt yhteensä 8 miljoonaa euroa, ja niillä kilpaillaan vähemmän kuin Vincennesin 150 kilpailupäivää. Vincennesiin pelataan 15% Ranskan ravipelien kokonaisvaihdosta.

Alueen rakennusten ja muun infran korjauskulut on arvioitu noin 40 miljoonaksi euroksi seuraavan vuokrajakson aikana. Niinpä keskusjärjestön puheenjohtaja Jean-Pierre Barjon avasi Paris-Turfin jutussa spekulaatioita Vincennesin tulevaisuudesta. Hän hakee puheenjohtajuutta uudelle nelivuotiskaudelle.

Barjon sanoi, että vuokrakulujen määrittelystä ja alueen kehittämisen kustannuksista pitää päästä keskustelemaan Pariisin päättäjien kanssa. Hän huomautti, että on väärin ajatella vuokrasopimuksen jatkamisen olevan ainoa vaihtoehto.

Barjon korosti, että kehittämistä on mielekkäämpää jatkaa Enghienin radan ja Grosboisin valmennuskeskuksen pohjalta. Niiden maa-alueet ovat keskusjärjestön omistuksessa.

Entinen varaapuheenjohtaja Olivier de Seyssel moitti Paris-Turfin jutussa SECF:n eli LeTrotin nykyistä hallintoa välinpitämättömyydestä Vincennesin kysymyksen hoitamisessa. Se on hänen mielestään johtanut raviurheilun keskusjärjestön suuriin ongelmiin, joiden ratkaisemiseen aika on loppumassa kesken.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi