Patasydän paras Eskilstunassa ja Färjestadissa
Samurai Comery aloitti Ruotsissa voitolla.Kuva: Anu Leppanen

Patasydän paras Eskilstunassa ja Färjestadissa

Patasydän Tallin Samurai Comery aloitti Melkko & Sorosen tallista voitolla Eskilstunassa. Lisää Ässät-huumaa nähtiin Färjestadin Toto64-pelin avauskohteessa. Jorma Kontio ajoi Ässien punanutussa Marko Korven valmentaman ja Journey Hästar AB:n omistaman Indy Lanen ykköseksi.

Samurai Comery lähti takarivistä, mutta Rikard N Skoglund ajoi sen keulaan 600 metrin juoksun jälkeen. Kun Mika Forss ja Benedetto O.P. tulivat rinnalle, Skoglund luopui vetotöistä. Loppukirissä Samurai Comery oli omaa luokkaansa ja voitti tuloksella 15,8/2640m.

”Samurai Comery tuli meille hyvässä kunnossa ja on tuntunut treenissä terveeltä. Hevonen oli tosi hyvä tänään ja meni kovan tuloksen, vaikka olosuhteet eivät olleet nopeat. Näin hyvä esitys tauolta oli pieni yllätys. Ainoat varustemuutokset olivat, että ajettiin hokkikengillä ja tavallisilla kärryillä. Talven kisoja ajatellen oli hyvä nähdä, että hevonen menee hyvin myös näillä varusteilla”, Janne Soronen kertoi.

Indy Lane palasi parin kuukauden tauolta. Kontio karautti Ready Cashin pojan keulaan, ja homma oli sillä selvä. Indy Lane pinkoi päätöspuolikkaan kuraradalla 12,5-kyytiä ja voitti ylivoimaisesti ajalla 14,1a/1640m.

”Indy Lane lähti hyvin, ja saimme helposti keulat. Toivottavasti se saa olla terveenä, sillä on vielä paljon annettavaa kilpailuissa”, Kontio sanoi.

Lisää suomalaismenestystä saatiin nuorten ohjastajien Amerikaresa-kisan finaalissa. Iina Aho ohjasti toisen osalähdön voittoon kotiradan Erik Berglöfin valmentamalla Paramount Tilellä. ”Sain toiseen lähtöön tosi hyvän hevosen. Paramount Tile jaksoi hienosti johtopaikalta vaativalla radalla”, Aho totesi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi