Pekka Lillbackan Wolt ravasi voiton derbykarsinnassa
Jan-Olov Persson on Woltin valmentaja ja ohjastaja. Kuva: Anu Leppänen

Pekka Lillbackan Wolt ravasi voiton derbykarsinnassa

Norjan ikäluokkalähtöjen karsintoja jatkettiin Bjerkessä myös torstaina. Suomalaisjuhlaa saatiin 4-vuotiaiden kylmäveristen ensimmäisessä derbykarsinnassa, kun Pekka Lillbackan kasvattama ja omistama Wolt ravasi voittoon.

Valmentaja Jan-Olov Persson ajoi itse Woltilla. Moe Odinin poika paineli johtopaikalle. Se veti avauskierroksen 27,1-kyytiä ja toisen kilometrin 26,1-vauhtia. Wolt tuli päätöspuolikkaan hienosti 23,5 ja piti tallikaveri Oppgårdsdrängenin varmasti takanaan. Voittotulos oli 25,6a/2600m ja ykköspalkinto 40 000 kruunua.

”Tämä oli tosi mukava juttu laukkastarttien jälkeen. Wolt lähti hyvin ja vaikutti vahvalta koko ajan. Kun muut tulivat vähän lähemmäksi, Wolt vastasi heti. Kapasiteettia hevosella on aina ollut, mutta laukat ovat kiusanneet. Tänään ei ollut laukasta tietoa, oli kuin autoa olisi ajanut”, Persson kertoi.

Öystein Tjomslandin talliin meni kaksoisvoitto toisessa karsinnassa. Tom Erik Solberg ajoi suursuosikki Tangen Borkin takarivistä aikaisin johtopaikalle, ja voitto tuli ajalla 27,3a/2600m. Tjomslandin itsensä ajama Langlands Hövding tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen. Derbyfinaali juostaan sunnuntaina 12. syyskuuta, voittajalle on luvassa 750 000 kruunua.

Kolmivuotiaiden kylmäveristen kriteriumkarsintoja ajettiin kolme. Brenne Odin (Moe Odin), Tangen Minto (Bork Odin) ja Mjölner Malvin (Mjölner Herkules) olivat voittajat.

Kolmivuotiaiden lämminveristen kriteriumkarsintoja juostiin myös kolme. Trixton Frecel (Trixton), Freedom (Muscle Hill) ja jättisuosikki I.D. Exceptional (El Diablo B.R.) voittivat.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi