Per Nordström oli Gävlen kuningas. Kuva: HU arkisto
Per Nordström oli Gävlen kuningas. Kuva: HU arkisto

Per Nordströmin superpäivä, Garden Islay Mist Sisu tammojen ykkönen

Per Nordström voitti molemmat E3-finaalit Gävlessä. Felix Orlando oli oriiden/ruunien paras. Erno Gardemeisterin Islay Mist Sisu valloitti tammojen finaalin ja jatkaa ikäluokan kuningattarena.

Islay Mist Sisu paineli odotetusti johtopaikalle ohi Bouillabaissen. Avauspuolikas mentiin 11,9-kyytiä, Örjan Kihlströmin ajama Ain’t Misbehavin rymisteli johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla käytiin kiivas kamppailu. Ain’t Misbehavin sai niukan yliotteen, mutta laukkasi. ”Tamma puolsi vähän ulospäin, kun korjasin, tuli laukka”, Kihlström sanoi. Islay Mist Sisu pinnisti urheasti ykköseksi niukasti ennen Breezeä. Suomalaisomistajalle tuli 975 000 kruunua ajalla 12,1a/1640m.

”Hyvä päivä töissä”, hymyili Nordström toisen finaalivoiton jälkeen. ”Olin varma, että pääsemme johtopaikalle. Olimme lyötyjä maalisuoralla, mutta sitten Örjanin hevonen laukkasi. Maalissa en ollut varma, pidimmekö ykköseksi, kun Breeze tuli sen verran ulkoa.”

Omistaja Erno Gardemeister oli myös paikalle ja juhlimassa voittoa. ”Oaksiin olemme tähdänneet. Per soitti ja sanoi, että ilmoitetaan myös tähän E3:een, kun siihen tuli vähän hevosia.”

Nordström ajoi Felix Orlandon keulaan ohi Dowhatyoudodowellin ennen avauspuolikkaan täyttymistä, ensimmäiset 500m mentiin 08,2. Nordström sai rauhoittaa vauhtia, kierros jäi taakse 12,0-kyydissä. Maalisuoralla Felix Orlando piti varmasti ykköseksi ajalla 11,6a/1640m. Loppukaarteessa haluttomalta näyttänyt Francesco Zet sai vauhdin päälle ja kiri kakkoseksi ohi Dowhatyoudodowellin.

Felix Orlando voitti heinäkuun alussa täyden matkan E3-kisan. ”Karsinnan kova lähtö vei Felix Orlandoa eteenpäin, ja tänään se oli taas tosi hyvä. Jouduin avaamaan kovaa, mutta tiesin, että saan keulat Jeppe Juelilta. Halusin ajaa toisen puolikkaan hiljempaa, jotta ruutia jää myös loppuun”, Nordström sanoi.

”Olen sukukirjanörtti, vietän paljon aikaa tutustumalla sukuihin. Yritän löytää hienosukuisia varsoja ja kierrän myös siittoloissa katsomassa varsoja.”

Milliondollarrhyme näytti kultadivisioonassa purjehtivan johtopaikalta voittoon. Mutta viimeiset 50 metriä olivat suosikille vaikeat, ja Daniel Wäjerstenin Esprit Sisu kiri ykköseksi. Antonio Trot nousi kolmanneksi. Hachiko de Veluwe jäi johtohevosen rinnalta viidenneksi.

Martti Ala-Seppälän osakasvattama Perpetuate oli vakuuttava Klass I -sarjassa. Per Lennartsson nosti Reijo Liljendahlin valmennettavan johtohevosen takaa toisen jonon vetäjäksi. 4-vuotias Kadabran poika runnoi helposti voittoon ajalla 12,7a/2140m. Tattoo Avenger johti ja jaksoi kuudenneksi. Again Kronos oli maalissa yhdeksäs.

Oskar Kylin Blomin Showtime Jackflower kiri johtavan takaa ykköseksi 75-pelin avauskohteessa. Janne Korven Qvidja’s First sai sisäradalta myöhään kiritilaa ja oli neljäs maalissa. Mika Haapakankaan Gogobet Sisu laukkasi heti lähdössä.

Jonnan Irrin Make It Rain otti kolmossijan ennen 75-kohteita Iivari Nurmisen ajamana. Katja Melkon Typhoon Face sijoittui viidenneksi. Olle Wäjerstenin ajama Bowling El Mar kiri voittoon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi