Power voitti kriteriumin. Kuva: ATG Live
Power voitti kriteriumin. Kuva: ATG Live

Power ja Diana Zet voittivat kriteriumit

Solvallan superviikonloppu huipentui kriteriumfinaaleihin. Robert Berghin Power ja Daniel Redénin Diana Zet olivat juhlitut sankarit. Timo Nurmoksen Global Trustworthy voitti kultafinaalin.

Kriteriumin alku oli dramaattinen. Suursuosikki Aetos Kronos (Bold Eagle) meni kiitolaukkaa lähtöauton taakse, pudotti hetkeksi raville, mutta laukkasi uudelleen. Avauspuolikkaan jälkeen Upset Face (Joke Face) ja Power (Googoo Gaagaa) ottivat mittaa toisistaan, kumpi saa keulat. Power porhalsi johtoon, avauskierros mentiin 11,6. Einari Vidgren Oy:n Djokovic (Bold Eagle) kiri hyvin, mutta laukka loppukaarteessa pilasi hyvän sijoituksen. Power eteni varmasti neljän miljoonan kruunun voittoon ajalla 13,0a/2640m. Nurmos-Kontion Brother Bill (From Above) kiri tosi kovaa ja ehti kakkoseksi. Brother Bill saattoi hieman häiriintyä Djokovicin laukasta ja menetti siinä muutaman metrin. ”Alku maksoi paljon, muttei liikaa, koska Powerilla on tosi kova luokka”, Bergh sanoi.

Daniel Redénillä oli kolme hevosta tammakriteriumissa. Award Kronos (Father Patrick) otti keulat. Alaska Kronos (Trixton) ravasi johtavan rinnalle. Redénin kolmas tamma Diana Zet (Hard Livin) jäi alussa, mutta kiersi siten vauhdilla ja painui johtoon. Örjan Kihlström sai rauhoittaa vauhtia kolmannella puolikkaalla. Diana Zet hallitsi ja vei 2,8 miljoonaa kruunua ajalla 13,5a/2140m. Alaska Kronos pinnisti kakkoseksi ja toi Redénille kaksoisvoiton. Dontlooseallmoney (Bold Eagle) kiri kolmanneksi. Onkel Investin No Limit Queen (Trixton) sai vasta aivan lopussa kiritilaa ja syöksyi sisäkautta kuudenneksi.

Kultafinaalissa nähtiin suomalaisomistajien kaksoisvoitto. Jorma Kontio piti Global Trustworthyllä ykkösradalta johtopaikan. Björn Goopin Nadal Broline juoksi neljännessä parissa ulkona. Murtola Investin ja Timo Nurmoksen omistama Global Trustworthy oli erinomaisen sitkeä ja veti perille asti. 400 000 kruunua tuli ajalla 12,0a/2140m. Onkel Investin Nadal Broline teki vahvan juoksun ja tarjosi hienon vastuksen. Loistoesitykset kummaltakin hevoselta. Pastore Bob ei saanut lopussa kiritilaa ja oli seitsemäs maalissa.

Marko Korven valmentama Tiger Journey ja Timo Nurmoksen Elrond kävivät tasaisen matsin mailin ryhmässä. Jorma Kontion ajama Tiger Journey piti johtopaikalta ykköseksi ajalla 12,5. Örjan Kihlströmin ohjastama Elrond tuli aivan rinnalle ja oli kakkonen.Häggmanin perheen kasvattama ja omistama J.H. Respons kiri 2600 metrin volttilähdössä ykköseksi. Robert Bergh on ruunan nykyinen valmentaja. Mikko Ahon Callmesally otti Diamantstoetissa kakkossijan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi