Propulsionin tulokset mitätöitiin Ranskassa
Ranska teki vihdoin päätöksen mitätöidä Propulsionin kilpailusuoritukset maaperällään.

Propulsionin tulokset mitätöitiin Ranskassa

Stall Zetiltä peritään takaisin 593 600 euron palkintorahat.

Eilen julkaistussa Bulletin-tiedotteessa Ranskan keskusjärjestö LeTrot ilmoitti, että hermoleikatun Propulsionin kilpailutulokset mitätöidään ja palkinnot peritään takaisin.

Daniel Redénin ori starttasi Ranskassa 10 kertaa marraskuun 2016 ja tammikuun 2020 välillä. Parhaat sijoitukset ovat UET Trotting Masters-finaalin voitto 2019, Prix de Bretagnen kakkonen 2016 ja kolmoset Prix d’Ameriquessa ja Prix de Francessa 2018.

Muutettujen tulojärjestysten perusteella Propulsionin kova kilpakumppani, yli 5,1 miljoonaa euroa ansainnut Bold Eagle vahvistaa asemaansa kaikkien aikojen rikkaimpana ranskalaisravurina. Nyt sen tienesteihin tuli yli 90 000 euroa lisää.

Suomessa sama päätös tehtiin jo kesällä 2021. Molemmat maat ilmoittivat aluksi odottavansa Ruotsin ravituomioistuimen päätöstä. Se ei ole vieläkään valmis.

Ylituomioistuimen käsittely peruttiin joulukuun puolivälissä koronatilanteen takia, eikä ST ole ilmoittanut uutta istuntoaikataulua. Ylituomioistuimen puheenjohtaja Olle Sohlberg haluaa, että käsittelyyn on avoimet ovet yleisölle.

Amerikkalaisori Propulsion ostettiin Ruotsiin 4-vuotiaana 2015. Hambletonian-huutokaupan aikaan tieto sen hermoleikkauksesta ei näkynyt keskusjärjestö USTA:n datassa.

Eläinlääkärintodistus kuitenkin lähetettiin ST:lle Ruotsiin tuontipapereiden mukana. Redén sai samat dokumentit. ST:n rekisteröijä ei siihen reagoinut, vaan merkitsi Propulsionin Ruotsin kilpailurekisteriin. Myöhemmin se myös hyväksyttiin siitokseen.

Puolentoista vuoden käsittelyn tuloksena ST:n vastuuvaliokunta teki päätöksen, että vastuu Propulsionin sääntöjenvastaisesta kilpailuttamisesta kuuluu “tiukan valmentajavastuun” perusteella Daniel Redénille. Silti hänelle ei langetettu mitään rangaistusta, paitsi että ST perii häneltä Propulsionin ansaitsemat 26,3 miljoonan kruunun palkinnot.

Redénin valitus tuosta päätöksestä ja ST:n vastavalitus käsitellään ravien ylituomioistuimessa – joskus.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi