Jorma Kontion ohjastama ME-ori Readly Express (5) on nyt myös derbyvoittaja.
Jorma Kontion ohjastama ME-ori Readly Express (5) on nyt myös derbyvoittaja.Kuva: Hanna Laakso

Readly Express kirjoitti historiaa ja pinkoi Ruotsin derbyvoittoon

Timo Nurmoksen valmentama ja Jorma Kontion ohjastama Readly Express voitti Ruotsin Derbyn Jägersron raviradan yleisön edessä ajalla 12,7a. 

Nurmoksen toinen finalisti, Örjan Kihlströmin ohjastama Ceasar Sisu kuumui ja jäi painamaan keulassa, ja radalta viisi startannut Readly Express haki siltä vetopaikan ensimmäisen puolikkaan jälkeen.

Ennakkosuosikin voitto tuli helposti. Maalisuoran auetessa Readly Express irtosi muista, eikä Kontion tarvinnut tälläkään kertaa vetää sen korvia auki.

"Kyllä varaa jäi vielä", Kontio hymyili.

Valmentaja Nurmos kertoi olleensa luottavainen koko viikon.

"Se palautui karsinnasta hyvin ja on nyt tuntunut vaan erinomaiselta. Kun se sai keulat, tiesin, ettei siitä enää kukaan tule ohi", Nurmos sanoi.

Toiseksi kiri Roger Walmannin valmentama ja Kenneth Haugstadin ohjastama Heavy Sound, kolmanneksi Johan Untersteinerin Day Or Night In. Petri Salmelan valmentama Cupido Sisu oli viides.

Readly Express on Timo Nurmoksen seitsemäs derbyvoittaja, kun lasketaan yhteen sekä suomalaiset että ruotsalaiset voittajat. Aiemmat voitot ovat tuoneet Louise Laukko, Obelix Laukko, Sahara Dynamite, Target Hoss, Beau Mec ja Seabiscuit.

Viime vuoden Kriteriumin vienyt Readly Express juoksi sunnuntaina itsensä historiankirjoihin myös klassisten ikäluokkakilpailujen tuplavoittajana. Derbyn ykkönen kerrytti oriin palkintosummaa 2 miljoonan kruunun verran.

Jägersron derbyravien neljäntenä lähtönä kilpailtiin Takter Tribute -ohjastajakilpailu, jossa voiton veivät Lutfi Kolgjini ja Target Kronos uudella nelivuotiaiden lämminveristen Ruotsin ennätyksellä 10,0a/1640 metriä. Numerolla yksi matkaan lähtenyt Target Kronos voitti keulasta ylivoimaiseen tyyliin.

Reijo Liljendahlin talliin satoi menestystä Jägersossa lauantain lisäksi myös sunnuntaina, kun Onkel Invest Oy:n omistama Fire To The Rain haki voiton kotiin. Ykkönen tarkistettiin maalikameran kuvasta, kun Örjan Kihlströmin ohjastama Venkatesh teki kovan kirin, ja maalissa oli tasaista.

Lue lisää Ruotsin derbyviikonlopusta Hevosurheilusta keskiviikkona 7. syyskuuta. 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi