Ruotsin kilpailukalenteri vuodelle 2022 valmis
Elitloppet ravataan Solvallassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Anu Leppänen

Ruotsin kilpailukalenteri vuodelle 2022 valmis

Svensk Travsport julkaisi torstaina vuoden 2022 kilpailukalenterin. Ravipäivien määrä säilyy samana tämän vuoden kalenteriin verrattuna. Kriteriumin ja Derbyn viikonloppuihin tulee muutoksia.

Ensi vuonna Ruotsissa ajetaan 878 kilpailupäivää ja noin 8 200 lähtöä. Määrät ovat lähes samat kuin tänä vuonna. Myös ratojen ajamat päivän ykkösravien määrät säilyvät ennallaan. Pieniä muutoksia tulee pisteravien järjestäjiin.

Solvallan kriterium-viikonloppu on pitkään ajettu kolmipäiväisenä. Tänä vuonna kriteriumit juostiin lauantaina, ja sunnuntaina ajettiin UET Grand Prix -karsinnat. Ensi vuonna Solvalla luopuu kokonaan sunnuntaista. Viikonloppu alkaa perjantain iltapäiväraveilla. Lauantai on todellinen superpäivä: Kriterium, Oaks, V75- eli STL-finaalit ja muut suurkilpailut takaavat huipputasokkaan lauantain.

Jägersron Svenskt Travderby -tapahtuma ajetaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Rata luopuu perjantain kisoista, ja keskittyy vain lauantain ja sunnuntain järjestelyihin. Derby ajetaan sunnuntaina.

Elitloppet säilyy kolmipäiväisenä tapahtuma, ajankohta on perinteinen toukokuun viimeinen viikonloppu. Perjantaina on lounasravit, lauantaina Harper Hanover ja STL-finaalit sekä sunnuntaina Elitloppet.

Tästä linkistä Ruotsin ravikalenteri 2022

Tästä linkistä Ruotsin suurkilpailupäivät 2022

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi